Krijg je die knoflookadem niet weg? Dit is de reden (en dit doe je eraan)!

Door Celine Werner

Een heerlijk gerecht is vaak ondenkbaar zonder een teentje knoflook. Alleen spijtig dat je er die vervelende knoflookadem van krijgt! Heb je ook al gemerkt dat poetsen eigenlijk maar weinig helpt? Wij hebben daar een verklaring voor!

Lange tandenpoetssessies, een kauwgum met aardbeiensmaak of een muntje, allemaal tevergeefs. Dit zou blijkbaar allemaal te maken met de manier waarop knoflook wordt verteerd.

Knoflookadem door een bepaald enzym

Allylmethylsufide, een enzym dat in knoflook zit, komt vrij wanneer je ervan eet. Net omdat dit enzym zwavelzuur bevat, kan de geur nog tot 24 uur blijven hangen. Er komt namelijk een bepaald soort gas vrij dat gedeeltelijk wordt opgenomen in het bloed en naar de longen vervoerd wordt.

In de longen

Er bestaat dus een logische verklaring waarom poetsen niet helpt: het zit nog in je longen, en tot daar met de tandenborstel reiken is natuurlijk geen optie. De volgende zaken kunnen wel een oplossing bieden, of tenminste de scherpe randjes van de geur halen:

  • Water met citroensap, melk of een tas groene thee drinken.
  • Op een blaadje peterselie, basilicum of munt knabbelen.
  • Een appel of wit yoghurtje eten.
  • Op een koffieboon kauwen.
  • Een stukje melkchocolade op je tong laten smelten.
  • Helpt ook: je tong schrapen met een tongschraper en goed flossen. Zo haal je al veel van de geur weg.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content