Zo verwijder je knoflookgeur makkelijk van je handen

Door Jolien Thieleman

Een teentje knoflook is lekker, gezond én het geeft je gerechten wat meer pit, maar wat is die geur aan je handen achteraf vervelend! Lijkt het er maar niet af te gaan, wat je ook probeert? Probeer dit trucje dan eens.

Lookgeur kan soms nog dagen in je huid én onder je nagels blijven zitten. Omdat er aangenamere dingen in het leven zijn, delen we de makkelijkste tip ooit om er snel vanaf te geraken. Het werkt meteen!

Zo eenvoudig is het

Het enige wat je moet doen, is een roestvrije staalspons nemen en er je handen mee wassen. Achteraf nog eens naspoelen met water en zeep en weg is dat vervelende geurtje!

Waarom werkt het?

Bij roestvrij staal – of inox – blijven geuren hangen aan de oppervlakte. De ijzeroxide van de spons zal de zwavel van de look (die zorgt voor de typische geur) opnemen, waardoor je verlost bent van het lookgeurtje. Dezelfde truc werkt trouwens voor uien en vis.

Heb je geen roestvrije staalspons in huis? Begrijpelijk. Wrijf je handen eens over een ander inox voorwerp. Het is misschien minder handig, maar het werkt net zo goed.

En wat met een lookadem?

Als je adem naar look ruikt, probeer dan eens op een stukje verse peterselie of munt te kauwen. De kruiden zullen de geur neutraliseren en uiteindelijk doen verdwijnen. Handig om te weten, niet?

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content