7x redenen waarom citroenwater goed voor je is

7x redenen waarom citroenwater goed voor je is

Een glas citroenwater drinken: een kleine moeite met een groot gezondheidseffect! Het is niet alleen lekker, maar heeft ook tal van voordelen. Maak er dus een dagelijkse gewoonte van om een glaasje te drinken, en wel hierom.

Waarom citroenwater?

Citroensap is rijk aan vitamine B, C, kalium, proteïne, antioxidanten, calcium, magnesium en pectine. Pectine is een stof die een positieve werking heeft op je immuunsysteem.

Gebruik verse en bij voorkeur biologische citroenen. Die zijn vrij van pesticiden en andere chemicaliën die schadelijk zijn voor je gezondheid. Pers een halve citroen uit in een glas water. Om zo snel mogelijk de positieve werkingen te ondervinden, kies je best voor lauw/warm water, aangezien je lichaam warm water sneller opneemt dan koud water.

Wanneer drinken?

Drink je glas water met citroen ’s ochtends op een nuchtere maag. Dit zuivert je lichaam en bevordert gewichtsverlies. Dat komt omdat citroen je lever stimuleert om meer gal te produceren, zodat je verteringsproces op gang komt.

Tip: drink je elke dag een glas citroenwater, overweeg dan om het met een (herbruikbaar) rietje te drinken. Zo spaar je je tandglazuur.

De voordelen op een rijtje

  1. Citroenwater helpt bij gewichtsverlies. De stof pectine remt je eetlust en zorgt ervoor dat je minder snel grijpt naar zoetigheden.
  2. Weg met een opgeblazen gevoel. Citroen ontgift je lever en stimuleert de productie van gal. Hierdoor krijgt je spijsvertering een boost, wat zorgt voor een reiniging van het lichaam. Het resultaat: minder kans op een opgezette buik.
  3. Immuun voor winterkwaaltjes. De hoge concentratie vitamine C en kalium in citroensap is ideaal voor een sterke weerstand. Bovendien stimuleert het de opname van ijzer in je lichaam, wat een belangrijke rol speelt voor je immuunsysteem.
  4. Je bloeddruk op peil. De flavonoïden in citroen kunnen helpen om een lage bloeddruk beter onder controle te krijgen.
  5. Een goede mondhygiëne. De zuren in citroen helpen bij een slechte adem. Etensresten of slechte voeding laten meestal een wit laagje achter op je tong. Met je dagelijks glaasje citroenwater zal dat zeker verminderen!
  6. Een mooie huid. Niet alleen de binnenkant van je lichaam krijgt een reiniging, ook je huid zal er veel mooier uitzien. Vitamine C heeft namelijk als eigenschap dat het een positief effect heeft op je huid, omdat het bijvoorbeeld heel wat antioxidanten produceert.
  7. Een betere gemoedstoestand. Onderzoek bewijst dat citroen je energie geeft en dat de geur je stemming verbetert. Dat zorgt ervoor dat je emoties minder kunnen schommelen.

Meer over citroen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)