4 redenen waarom citroenwater goed voor je is

4 redenen waarom citroenwater goed voor je is
Fresh lemon and glasses of lemon water on white rustic wooden table top. Vintage style. Still life. Food styling shot.

Elke dag citroenwater drinken: een kleine moeite met een groot gezondheidseffect? Zo lijkt het wel want, wauw: de voordelen van citroen zijn niet-te-doen! 

Waarom een citroen?

Citroensap is rijk aan vitamine B, C, kalium, proteïne, antioxidanten, calcium, magnesium en pectine. Pectine is een stof die een positieve werking heeft op ons immuunsysteem.

Kies de juiste citroen!

Gebruik verse en bij voorkeur biologische citroenen. Deze zijn vrij van pesticiden en andere chemicaliën die schadelijk zijn voor je gezondheid. Pers een halve citroen uit in een glas (lauw)warm water.

Wanneer drinken?

Drink je glas water met citroen ’s morgens vroeg op een nuchtere maag. Dit zuivert je lichaam en bevordert gewichtsverlies. Dit komt omdat citroen je lever stimuleert om meer gal te produceren, zodat je vlotter je eten kunt verteren.

Waarom kies je best voor warm water?

Je lichaam neemt sneller warm (niet kokend!) water op dan koud water. Om zo snel mogelijk de positieve werkingen te ondervinden, kies je dus best voor lauw/warm water.

De voordelen op een rijtje

  1. Citroenwater helpt bij gewichtsverlies. De stof pectine remt je eetlust en zorgt ervoor dat je minder snel grijpt naar zoetigheden.
  2. Zeg vaarwel tegen een opgeblazen gevoel! Citroen ontgift je lever en stimuleert de productie van gal. Hierdoor krijgt je spijsvertering een boost, wat zorgt voor een reiniging van het lichaam. Verwacht je dan ook maar aan een toiletbezoek. Je opgeblazen gevoel is verdwenen, samen met enkele kilootjes! (Belangrijk: dit is voornamelijk vochtverlies en geen vet!)
  3. Immuun voor de winter! De hoge concentratie vitamine C in citroenen is ideaal voor een goed immuunsysteem.
  4. Mooie nagels en propere mondhygiëne. De zuren in citroen helpen bij een slechte adem. Etensresten of slechte voeding laten meestal een wit laagje achter op je tong. Met je dagelijks glaasje citroenwater zal dit zeker verminderen! Niet alleen de binnenkant van je lichaam krijgt een reiniging, ook je huid zal er veel mooier uitzien.

 

Lees ook:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)