Getty Images

Goeie vraag: waarom krijg je soms honger na het eten van een appel?

Door De Redactie

Een appel is een gezond tussendoortje, maar sommige mensen krijgen er alleen maar méér honger van. Herkenbaar? 

Fruitsuikers

De natuurlijke suikers in fruit kunnen ervoor zorgen dat je na een half uur weer honger  krijgt. Sommige mensen reageren namelijk gevoeliger op vruchtensuikers dan anderen: ze maken meer insuline aan, waardoor hun bloedsuikerspiegel sneller daalt en ze dus sneller honger krijgen.

Een andere reden is dat een appel de suikerspiegel doet schommelen, doordat hij alleen snelle suikers (glucose en fructose) bevat die meteen worden opgenomen. De insulinebalans is trager, waardoor je met honger achterblijft. Hoe dan ook is het hongergevoel na een appel afhankelijk van persoon tot persoon: sommigen krijgen er dan weer wél een verzadigd gevoel van.

Handje noten erbij

Krijg jij meteen honger na het eten van een appel, dan kun je ‘m beter bewaren tot een half uur voor de maaltijd. Zo weet je zeker dat je geen honger zult hebben, terwijl je toch de gezonde voedingsstoffen van het fruit binnenkrijgt. Lukt dit niet, eet dan een handje noten bij je appel: de vetten en eiwitten in de noten vertragen de opname van de fruitsuikers. Ook een yoghurtje of ander stuk fruit is een goed idee. Of smeer eens wat pindakaas op je appel: een heerlijke combinatie!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content