Libelle’s Grote Afslankplan: Fleur – week 4

Door Sanne De Lee

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd aan met de kilo’s, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Vorige week las je hoe Fleur een paar keer zondigde, maar toch nog afviel. Hoe gaat het nu met haar?

Woensdag 3 februari

Pff, mijn leven wordt altijd maar drukker en drukker, zo lijkt het. Ik kom met moeite aan het invullen van mijn dieetdagboek en de gevolgen zijn er dan ook: 1 kilo erbij op de weegschaal 🙁 Ik voel me slecht omdat ik zoveel heb gezondigd. Wat het er niet beter op maakt: ik heb al drie dagen enorme honger. Het wordt een moeilijke week, vrees ik…

Donderdag 4 februari

‘s Middags heb ik écht geen zin om BBB-oefeningen te doen met collega en vriendin Sarah. Gelukkig weet ze me te overtuigen en achteraf ben ik heel blij dat we ze gedaan hebben. Zonder haar woog ik zeker nog een kilo meer, haha!

Ik heb ook al voor de derde dag op rij een belegd broodje gegeten als lunch. De honger knaagt al een hele week en het vooruitzicht van een lunch met crackers en smeerkaas is dan niet echt motiverend.

Vrijdag 5 februari

Dagje verlof! Nadat Mias en ik de kinderen hebben afgezet in de crèche, trekken we naar de stad voor een gezellig brunch. Ik geniet met volle teugen van een zachtgekookt eitje, twee glazen vers fruitsap, brood en wat gerookte zalm. Ik zondig maar een beetje: met een croissant en een boterham met choco.

Zaterdag 6 februari

Mias’ zus die in Frankrijk woont, komt een weekendje op bezoek. Ze heeft de hele voormiddag in de auto gezeten en arriveert dan ook met grote honger in de namiddag. We eten bij ons thuis om vier uur: puree met vis en groenten. Later ‘s avonds maken we nog pannenkoeken. Iedereen neemt er vier of vijf , maar ik hou het netjes bij twee. Ach, tussendoor hebben we met de kinderen geravot in de tuin, dus toch wat calorieën verbrand 😉

Zondag 7 februari

Alweer geen ideale dieetdag: brunch met vriendinnen en een babyborrel in de namiddag. Tijdens de brunch eet ik veel fruit, maar ik laat me ook verleiden door een croissant en een chocoladekoek. Eten is toch zo gezellig en leuk! Op de babyborrel slaag ik erin om van de chips te blijven, maar als er een schaal met minipizza’s en kippenboutjes passeert, moét ik eens proeven. ‘s Avonds eet ik niet meer, dus al bij al valt de schade nogal mee denk ik.

Maandag 8 februari

We vliegen er weer in, met frisse moed! Ik ga deze week echt meer mijn best doen, mijn eetdagboekje beter bijhouden en het zondigen tot een minimum beperken.

Dinsdag 9 februari

Op het werk gaat een mailtje rond met de vraag wie deze vrijdag mee frietjes wil gaan eten tijdens de middagpauze. Hoewel bij de frituur ook slaatjes verkrijgbaar zijn, besluit ik om toch mijn boterhammen mee te nemen. De verleiding zou anders te groot worden om tòch iets ongezonds te bestellen.

Woensdag 10 februari

Met een aantal collega’s doen we mee aan Dagen Zonder Vlees. Ook ik. Misschien zorgt dat ook wel voor wat extra gewichtsverlies… En het vegetarisch koken lijkt me wel een leuke stimulans om eens nieuwe dingen uit te proberen. Vandaag staat quiche met mozzarella en dadels op het menu: superlekker!

Ik voel me iets gemotiveerder dan vorige week, maar nog niet helemaal top. Ook de knagende honger is er nog steeds… 🙁

Partner Content