Libelle’s Grote Afslankplan: Ivonna – week 12

Libelle's Grote Afslankplan: Ivonna - week 12

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd met de kilo’s aan, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Hoe gaat het intussen met Ivonna? Bekijk hier haar fotodagboek van week 12.

Donderdag 24 maart

Gisteren werd ik geopereerd aan mijn mond. Een pijnlijke ingreep, dus vast voedsel zit er voorlopig niet in. Ik worstel me door mijn glaasje fruit, pitten, zaden en yoghurt. Als ik het glaasje even later nog eens wil gaan bijvullen, laat ik de blender uit mijn handen vallen. In een fractie van een seconde ligt de vloer bezaaid met honderden kleine en grote glasscherven. Blijkbaar draaide ik even weg. Ik doe het dus maar rustig aan vandaag…

Zondag 27 maart

Een sober paasontbijt vandaag: enkel zacht gekookte eitjes voor de echgenoot en geen chocolade exemplaren. Maar hij geniet zichtbaar. Voor mij yoghurt, verse frambozen, een kiwi en wat noten in de nieuwe blender. Ik lepel het voorzichtig naar binnen en verbijt de pijn in mijn mond. Als afsluiter laat ik een klein blokje pure chocolade smelten op mijn tong. Héérlijk!

‘s Avonds doet de echtgenoot lief zijn best om me te ontzien. Terwijl ik rust op de zetel, hoor ik luid gekletter vanuit de keuken. Hij slaagt erin om lamsbout met sperzieboontjes en gratin (weliswaar uit de diepvriezer) op tafel te toveren. Ik hou het noodgedwongen bij een kom verse soep. Gelukkig kan ik wél meegenieten van het dessert: een verse sorbet. Lekker!

 

Maandag 28 maart

300 kcal bevat dit potje van de apotheek. Het is vooral bedoeld voor mensen die moeten aansterken. Diëtiste Annelies heeft me dan ook aangeraden er voorzichtig mee te zijn. Maar nood breekt wet: momenteel is dit het enige wat ik binnenkrijg, mét een rietje weliswaar.

 

Dinsdag 29 maart

Mijn pakje van Decathlon kwam vandaag aan! Alle afslankambassadrices krijgen een verrassing om thuis uit te testen. Ik kreeg halters en een toestelletje om de borst- en armspieren te trainen. Wàt ben ik er blij mee! Ik kan niet wachten om ze te testen zodra ik me wat beter voel.

Mijn gemoed is iets beter, maar mijn gewicht schommelt alle kanten uit. Komt het door de operatie, het vele stilliggen of het gebrek aan eetlust? Ik weet het niet, maar stabiel is mijn gewicht alles behalve…

Beeld: Joost Joossen

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)