Libelle’s Grote Afslankplan: Ivonna – week 17 & 18

Door Sanne De Lee

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd met de kilo’s aan, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Hoe gaat het intussen met Ivonna? Bekijk hier haar dagboek van week 17 en 18 van Libelle’s Grote Afslankplan.

27 april – 6 mei

Dit was geen goede week. Ik probeerde me te herpakken, want die vier kilo moeten écht weer weg. Maar het lukt me niet. Waarom en hoe het is begonnen, weet ik niet. Is het de operatie aan mijn gebit? De weerslag van de gezondheidsproblemen van mijn man? Het feit dat hij door zijn beroerte steeds achteruitgaat? Geen idee. Maar wat ik wel weet, is dat ik eten opnieuw als troost ben gaan gebruiken.

Het bezoek aan de dokter die mijn knie heeft onderzocht, deed er ook geen goed aan. Het verdict: mijn meniscus is kapot én mijn knie totaal versleten. Ik moet een prothese krijgen binnenkort. De fikse wandelingen door de stad waar ik altijd zo’n deugd van had, zijn er dus niet meer bij. Ik wandel nu met een stok, moeizaam. Dat trage tempo, bah, niets voor mij. Met wandelen kan ik mijn frustraties kwijt, mijn ergernissen afreageren. Dat valt nu weg en het effect daarvan merk ik meteen: ik voel me dik, lomp, vreselijk!

Dus zeg ik ‘ja’ tegen dat aperitiefje, tegen dat gebakje, die koekjes… Het ontbijt is nog gezond, maar de rest van de dagen zondig ik volop!

Van 93 kg naar 77,5 kg, en nu terug naar 80,5 kg. Niet goed. Maar ik heb de schade zelf veroorzaakt.

 

5 mei – 12 mei

Nog steeds zit ik niet goed in mijn vel, maar ik probeer me toch te herpakken. De eindmeet van ons project komt nu wel héél dicht bij, dus het zou zonde zijn om mijn inspanningen van de afgelopen 5 maanden teniet te doen in de eindsprint. Ik wil écht onder die 80 kilo raken. Ik kook nog steeds gezonde kost, maar het is vooral die verdomde stok die me nekt. Niet kunnen bewegen, dat vind ik het vreselijkste… Ook de andere afslankdames hebben het moeilijk, lees ik in ons Facebookgroepje. Het lijkt wel of we allemaal in dezelfde rollercoaster zitten. Fleur neemt zich voor nog even een eindsprintje in te zetten, Myra ziet er stralend uit op de communiefoto’s van haar dochter en Nancy doet sportief alles te voet omdat ze nog niet mag rijden na haar handoperatie. Het geeft me nieuwe moed. Ik laat een fris kleurtje in mijn haar zetten en ga opnieuw de gezonde toer op. Gedaan met pruilen. Zomerlijf, hier kom ik!

 

 

Foto: Joost Joossen

 

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

Partner Content