Libelle’s grote afslankplan: maak kennis met Nancy

Libelle's grote afslankplan: maak kennis met Nancy
Maak kennis met Nancy

Myra, Fleur, Nancy en Ivonna hebben allemaal één streefdoel voor ogen: gewicht verliezen in 2016! Libelle zal deze vrouwen hun goed voornemen online opvolgen tot in de zomer van 2016. Vanaf deze week beleef je samen met hen de strijd (en overwinningen!) tegen de kilo’s. Maar eerst even kennismaken! Nancy (42) is getrouwd met Tim, mama van Katrijn (18), Lobke (15) en Cas (6) en werkt als busbegeleidster.

Typisch Nancy

“Ik ben gék op koken en bakken. We hebben een pizza-oven in de tuin, in het weekend sta ik achter de potten om me te ontspannen en in de jeugdbeweging van de kinderen ben ik kookouder. Onze vrienden en familie komen hier dus heel regelmatig over de vloer om te eten: ons huis zit ieder weekend vol. (lacht) Niets leuker dan mijn gasten in de watten te leggen.”

Hiervoor mogen ze me altijd wakker maken

“Oei, voor zowat alles, vrees ik. Alleen voor rode kool en olijven mag je me laten liggen.”

Probleemzone?

“Mijn taille.”

Eetvalkuil

“Ik kan gewoonweg niet weerstaan aan lekker eten. Een traktatie of lekker dessert aan me laten voorbijgaan, is bijna een onmogelijke opgave. Er is gewoon te veel lekkers in de wereld (en in mijn koelkast).”

Dieetreden

“Ik heb al àlles geprobeerd om af te vallen, maar dat getal op de weegschaal kruipt ieder jaar alleen maar omhoog. Elke week -of dag, eigenlijk- begin ik volle goede moed gezond te eten, maar meestal bezwijk ik tegen de middag al aan de lokroep van chocolade.”

Doel

-15 kilo

En als dat bereikt is?

“Dan zal ik onwaarschijnlijk trots zijn op mezelf én vlieg ik om de nek van mijn medekandidates en de Libelle-diëtiste voor de steun en de hulp.”

De Libelle-ervaring tot hier toe

“Eigenlijk heb ik me puur voor de lol ingeschreven. Dat ik er ook écht bij zou zijn, had ik nooit verwacht. Maar nu het zo ver is, is het bittere ernst! Ik wil dit keer echt bewijzen dat ik het kan.”

Plan van aanpak

“Zoals mijn sportcoach -die ik speciaal voor deze Libelle-uitdaging onder de arm heb genomen- zegt: het is niet het soort dieet dat het ‘m doet, maar wel de gezonde keuzes die je iedere keer opnieuw maakt. Ik ga dus voor de klassieke aanpak: gezonde voeding, sporten en af en toe eens zondigen.”

 

Beeld: Joost Joossen

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)