Libelle’s Grote Afslankplan: Myra – week 3

Door Sanne De Lee

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd met de kilo’s aan, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Vorige week las je hoe Myra nog veel last had van vermoeidheid. Hoe gaat het deze week met haar?

Maandag 18 januari

Vanavond ben ik iets gaan eten met mijn oma en mijn dochter Céleste. Ik bestelde een salade met scampi’s. Wat bleek? De salade zwóm in de mayonaise. Het zag er echt niet smakelijk uit, maar ik had grote honger en heb het dus maar opgegeten. Achteraf voelde ik me heel slecht. Zo frustrerend! Volgende keer bestel ik de dressing of mayonaise apart, zeker weten. Dan kan ik zelf bepalen hoeveel saus ik neem.

Woensdag 20 januari

Woensdag is voortaan mijn vaste weegschaalmoment (ik ga er bewust niet meer elke dag op staan). Maar vandaag was een teleurstelling: -600 gram sinds vorige week 🙁 Ik had meer verwacht en voel me gedemotiveerd.

Gelukkig krijg ik een toffe peptalk van diëtiste Annelies. Ze verzekert me dat 600 gram per week echt wel een mooi resultaat is. “We vermageren niet elke keer evenveel,” legt ze uit, “en zeker bij vrouwen kan het gewicht door de schommelende hormonen tijdens je maandelijkse cyclus erg variëren. Misschien houdt je lichaam gewoon wat meer vocht op dan vorige week. Ook een gebrek aan slaap kan je vochtbalans doen stijgen. Focus je dus niet enkel op de weegschaal, want dat zorgt voor nodeloze stress. Focus in de plaats op het feit dat je op weg bent naar een gezonde levensstijl, die je ook kunt aanhouden eens je gewicht bereikt is!”

Donderdag 21 januari

Vandaag was een goede dag. Vanochtend stond ik uitgerust op (ik had de late dienst) en bedacht dat ik me in geen tijden zo energiek heb gevoeld als tegenwoordig. Om mijn ‘nieuwe ik’ in de bloemetjes te zetten, trakteerde ik mezelf op een nieuw kapsel. En wát ben ik blij met het resultaat!

Zaterdag 23 januari

Ik heb gisterenavond gezondigd! Céleste wilde popcorn tijdens de film en ik heb mee gesnoept. De hele nacht heb ik buikpijn gehad. Vandaag werd ik dus wakker met een licht schuldgevoel, maar ik ga er niet te lang over piekeren: er is niets verloren.

Omdat het weekend is, hebben Céleste en ik een feestontbijt gemaakt. Maar dan wél gezond: een pannenkoek van spelt muesli (30 gram mengen met 100 ml amandelmelk, even laten staan en dan bakken in wat olie) met warme rode vruchten en passievrucht. Héérlijk!

Zondag 24 januari

Ik merk al heel wat verschil tegenover een dikke maand geleden. Tot mijn grote verbazing kan ik mijn snackdrang goed onder controle houden. Ik ga ook niet meer winkelen met honger en beperkt me tot groenten, vis en vlees.

De schrik om opnieuw een aanval van binge-eating te krijgen, zit er wel nog in. Gisterenavond nam ik bijvoorbeeld deel aan een winterwandeling waar ze achteraf soep, warme chocomelk, glühwein en souvlaki à volonté serveerden. Ik heb souvlaki gegeten, met de gedachte dat ik dat wel had verdiend na die wandeling. Maar met dat soort gedachten liet ik mezelf vroeger toe om de hele koelkast leeg te eten! Ik probeer me er dus heel bewust van te zijn. Voorts bereid ik elke dag zo goed mogelijk voor en plan ik al mijn maaltijden. Zo krijgt de honger – en hopelijk ook de zin om te snacken – geen kans. Benieuwd hoe ik het ga volhouden!

 

Beeld: Joost Joossen

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

Partner Content