Libelle’s Grote Afslankplan: Myra – week 5

Door Sanne De Lee

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd aan met de kilo’s, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Vorige week las je hoe Myra de nachtdienst al een stuk beter doorstaat dan enkele weken geleden. Hoe gaat het nu met haar?

Maandag 1 februari

Rond 6.30 uur kwam ik thuis van de nachtdienst. Normaal gezien ga ik dan meteen slapen, maar nu bracht ik eerst Céleste naar school. Omdat ik nadien nog naar de supermarkt moest en een paar dingen in het huishouden wilde doen, besloot ik om niet te dutten en gewoon vanavond op een normaal uur te gaan slapen. Ondanks mijn slaapgebrek voelde ik me niet moe en kwam ik de dag goed door! Ik at ook minder dan gewoonlijk, omdat het zo’n hectische dag was. Echt honger had ik trouwens niet.

Ik merk echt wel dat ik veel meer energie heb. Ik slaap een stuk beter, sta uitgerust op en voel me energiek doorheen de dag. Dat heb ik zó lang niet gehad! Behalve de kilo’s die ik al kwijt ben, ben ik daar nog het meest blij om.

Ik begin ook m’n draai te vinden in de gezonde keuken. In plaats van lastminute een snelle hap uit de supermarktrekken te vissen, plan ik al mijn maaltijden op voorhand én hou ik een boodschappenlijst bij de hand. Ik had gedacht dat zoeiets me veel moeite en tijd ging kosten, maar eigenlijk valt dat goed mee. Integendeel: ik koop nu enkel nog wat ik nodig heb. Geen impulsaankopen meer.

Vanavond stond een  vegetarische moussaka op het menu: keilekker! En morgen, op lichtmis, gaan Céleste en ik  pannenkoekjes bakken met cottage cheese en rode vruchten als topping. Stukken lichter dan het traditionele recept. Ik ben benieuwd!

 Woensdag 3 februari

Grote teleurstelling vanochtend tijdens het weegmoment: geen GRAM was ik kwijt. Diep gefrustreerd mailde ik Annelies. Niet panikeren, was haar advies. “Het was te verwachten was dat de nachtdienst roet in het eten zou gooien. Blijf vooral gefocust op je langetermijndoel en staar je niet blind op momentopnames zoals vanochtend. De wisselende diensten ontregelen je lichaam hormonaal, wat je verbranding kan verstoren en ervoor kan zorgen dat je meer vocht ophoudt. Allemaal factoren die hun weerslag kunnen hebben op de weegschaal.”

Donderdag 4 februari

Vroege dienst vandaag. Ik stond op om 4.30 uur en voelde me zowaar uitgeslapen! Ongelofelijk hoeveel energie een mens kan krijgen van een gezonde levensstijl.

Ik voel me  een stuk beter dan gisteren. De feedback van Annelies heeft me echt wel gerustgesteld en opnieuw gemotiveerd. Heel fijn om zoveel steun van haar te krijgen! Maar ook de andere dames staken me onmiddellijk een hart onder de riem. Als ik de Libelle-lezeressen één gouden raad mag geven: als je wil afslanken, doe het dan in groep. Dat werkt enorm motiverend! In ons Facebookgroepje  posten we alle grote en kleine overwinningen en tegenslagen en reageren we onze frustraties af.

Vrijdag 5 febrari

Lasagne op het menu vandaag! Ik vervang de lasagnebladen door plakjes courgette en maak een rijke tomatensaus met bloemkool, champignons, ui en paprika. Als topping gebruik ik een restje cottage cheese.

groentelasagne

Céleste is vandaag naar haar papa vertrokken voor een weekje, dus ’s avonds had ik wat me-time, mét lekkere pastinaakchips uit de oven!

Zondag 7 februari

Gisteren had ik het toch wat moeilijk. De hele dag had ik zin om te snoepen… En die zin bleef maar hangen. ‘s Avonds heb ik toch een beetje gesnackt, maar ik hield het wel gezond. Vandaag heb ik ook gemerkt dat mijn lichaam er stilaan anders begint uit te zien. In het verleden heb ik al heel wat crashdiëten geprobeerd en verloor ik telkens gewicht, maar deze keer is het anders. Het lijkt alsof ik vet kwijt ben en dat mijn lichaamssamenstelling anders wordt.

Ik heb ook besloten dat het tijd wordt om te beginnen sporten. Al weet ik nog niet hoe… Alle ideetjes zijn welkom!

 

Beeld: Joost Joossen

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

Partner Content