Libelle’s grote fitplan: maak kennis met Chris!

Door Karolien Joniaux

Ina, Evi, Chris en Lieve zijn vastberaden om aan hun conditie te werken. Samen met Libelle halen ze 16 weken lang alles uit de kast om fitter de zomer in te gaan. Vanaf deze week volg je hier hun parcours. Maar eerst: even voorstellen!

Chris (60) is moeder van Eva (39) en oma van Finn (10 maanden). Ze heeft een loopbaan als ambtenaar achter de rug en is nog steeds actief met vrijwilligerswerk.

De aanleiding

Chris: ”De menopauze heeft een serieuze impact op me gehad. Opvliegers, extra kilo’s, vermoeidheid door de onderbroken nachten… Ik moet toegeven dat ik mijn lichaam in die periode ook wat verwaarloosd heb en daar wil ik nu iets aan doen. Zeker met het trouwfeest van mijn dochter in het vooruitzicht. Op mijn eentje was ik al begonnen met diëten en dit fitplan sluit daar perfect op aan. Ik verwacht niet hetzelfde lichaam te krijgen als toen ik twintig was, maar het kan strakker, en vooral: fitter. Daar gaan we voor!”

Het plan

Chris: ”Omdat ik een dieet volg laag aan koolhydraten raadden Libelle’s sportarts Guy De Schutter en personal trainer Jochen Jacobs me aan om aan nordic walking te gaan doen. Drie keer per week, minstens dertig minuten lang. Na 16 weken zou ik op die manier zonder problemen 10 km moeten kunnen stappen.”

Zo reageerde de omgeving

Chris: ”Iedereen vindt het super dat ik dit doe, mijn diëtiste op kop (lacht).”

De Libelle-ervaring tot nu toe

Chris: ”Ik heb al van elke stap genoten. Bij de kick-off van het project hoorde een fotoshoot die in Libelle verschijnt. De samenwerking met de fotograaf vond ik de max! Ook het contact met dokter De Schutter verliep heel aangenaam. De fysieke testen die ik bij hem moest afleggen waren vrij intensief, maar als er dan een sympathieke dokter naast je staat, helpt dat (lacht).”

Meer weten over Libelle’s grote fitplan? Klik dan hier.

Partner Content