Goeie vraag: mag je blaren nu wel of niet doorprikken?

Goeie vraag: mag je blaren nu wel of niet doorprikken?

Veel vrouwen hebben steevast last van blaren wanneer ze een nieuw paar hoge hakken dragen. Heel vervelend, maar wat doe je eraan? Doorprikken, of net niet?

Blaren: wat je beter wel en niet doet

Hoe irritant ze ook mogen zijn, we raden toch aan om ze te laten voor wat ze zijn en ze niet te doorprikken, omwille van het infectiegevaar. Zijn ze écht hinderlijk of té pijnlijk? Dan mag het wel, op voorwaarde dat je je hieraan houdt:

  • Was eerst jouw voet, handen en blaar schoon met water en zeep.
  • Geen water bij de hand? Gebruik dan eventueel wat niet-kleurend, waterig ontsmettingsmiddel.
  • Prik vervolgens met een steriel naaldje enkele keren aan de basis van de blaar (dus niet middenin) en druk het vocht eruit.
  • Plak een pleister op de blaar, maar pas op voor plooien, want deze kunnen nieuwe blaren veroorzaken.

Beter voorkomen dan genezen

Door een blarenpleister te dragen alvorens je last hebt van dergelijke vervelende bobbeltjes, kun je jezelf ook heel wat ellende besparen! Zo’n plakker werkt namelijk als een tweede huid, waardoor er minder wrijving tussen jouw voet en de schoen ontstaat.

Staat er een lange flinke wandeling op het programma? Wrijf dan ook wat talkpoeder over de tape zodat die niet aan je sok blijft plakken.

Beeld: Shutterstock 

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)