8 redenen om met je fiets naar je werk te gaan

8 redenen om met je fiets naar je werk te gaan
Getty Images

Door het coronavirus kiezen heel wat mensen minder snel voor het openbaar vervoer én bestaat de kans dat er binnenkort nog veel meer met de wagen gereden wordt. Maar misschien is fietsen naar je werk ook wel een optie? Wij geven je alvast acht redenen!

1. Fietsen is gezond!

Naar je werk fietsen is een perfecte vorm van lichaamsbeweging. Het is een duursport die je hart- en bloedvaten gezond houdt en het uithoudingsvermogen verbetert. Mensen die 3 tot 4 keer per week 8 kilometer fietsen, hebben tot 30 procent minder hartklachten. Heb je last van zware benen? Fietsen helpt je klachten te verminderen, omdat de trappende beweging de plaatselijke bloedsomloop aanzwengelt.

2. Goed voor je figuur

Fietsen heeft ook een positief effect op je figuur: je krijgt er krachtige beenspieren, strakke kuiten, slanke enkels en mooie dijen van, én het helpt ook tegen cellulite.

3. Moment van rust

Als je met de fiets naar je werk gaat, heb je minder last van files of stress op de baan. Je bent eventjes alleen en het geeft je de mogelijkheid om je hoofd leeg te maken. Met een beetje geluk kun je zelfs langs mooie landschappen naar je werk fietsen.

4. Lief voor het milieu

Ook al zijn de fabrikanten volop bezig met de uitbouw van elektrische wagens, je kunt het niet vergelijken met een fiets. Geen uitstoot!

5. Voorspelbaar

Moet je ‘s ochtends perfect op tijd op het werk zijn? Of moet je ‘s avonds de kinderen van school halen? Met de fiets weet je perfect hoelang je onderweg bent én hoe laat je dus moet vertrekken. Autoverkeer is een pak minder voorspelbaar.

6. Weg met parkingstress

Niets zo vervelend dan eindeloos rondjes te moeten rijden in de hoop dat er plots een parkeerplaats vrijkomt. Met de fiets kun je praktisch overal parkeren.

7. Goedkoop

Een goede stadsfiets kost je al gauw 600 euro, maar dat is een goede investering. Je hebt verder weinig onderhoudskosten en je hoeft geen dure rekening aan het tankstation te betalen. Fietsen kost dus praktisch niets.

8. Fietsen = sparen!

Heel wat bedrijven geven een fietsvergoeding. Tot 0,24 euro per kilometer is de fietsvergoeding volledig vrij van belastingen. Mooi meegenomen!

Meer artikels over fietsen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)