Mijn verhaal: Sonja en haar zoon hebben fibromyalgie

Mijn verhaal: Sonja en haar zoon hebben fibromyalgie

Fybromyalgie is een chronische ziekte die vaak gepaard gaat met onder meer helse (spier)pijnen en extreme vermoeidheid. Sonja heeft het zelf al meer dan dertig jaar, maar nu blijkt dat ook haar zoon eraan lijdt.

Sonja (59): “Als kind was Dielan een echte springkip: graatmager, altijd blij en altijd aan het rennen. Maar in het vijfde leerjaar is dat plots veranderd. Toen hij in de turnles over de bok moest springen, heeft hij een verkeerde beweging gemaakt, en hij is wit van de pijn naar huis gekomen. Die pijn is nooit meer weggegaan. Omdat hij daarna nog meer pijnlijke plekken kreeg, ging er bij mij een alarmbel rinkelen. Ik durfde het nog niet uit te spreken, maar ik dacht: laat het niet waar zijn… Ik heb zelf al een kleine dertig jaar fibromyalgie. Ik ken de helse spierpijnen en de extreme vermoeidheid, en dat wens je zelfs je vijand niet toe. Het idee dat mijn zoon dat ook zou hebben, was ondraaglijk.
In de jaren daarna werden de pijnen erger. Dielan was ook vaak ziek, waardoor hij lessen moest inhalen en voortdurend over zijn grenzen ging. Al die tijd werden we door artsen van het kastje naar de muur gestuurd.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)