Afkicken van suiker? Volg het ‘minder-suiker-plan’!

Afkicken van suiker? Volg het 'minder-suiker-plan'!

Heb jij je al eens afgevraagd hoeveel suiker je elke dag binnenkrijgt? En nee, dan tellen we dat koekje bij de koffie niet eens mee 😉 Feit is dat er suiker zit in bijna álles wat we eten en drinken. Zelfs in de dingen waarvan je het niet verwacht…

Minder-suiker-plan: bouw in 30 dagen je suikerverbruik af

Omdat te veel suiker innemen allesbehalve gezond is, stelde Libelle met tal van experts een gratis plan samen om af te kicken van suiker. Een haalbare uitdaging, met heel veel tips en snelle recepten die vlot in je dagelijkse routine passen.

Hoe werkt dit 30-dagen-plan?

  • Klik hier om je in te schrijven. Je krijgt een bevestigingsmail met daarin meteen al de link naar het eerste suikerartikel.
  • Vanaf dan ontvang je gedurende 30 dagen een dagelijkse nieuwsbrief met een link naar een artikel op onze website.
  • Als je op het artikel terechtkomt, klik je op de knop ‘Ik heb al een profiel’ en het artikel wordt meteen zichtbaar.

Wat mag je allemaal verwachten?

30x deskundige achtergrondinformatie, handige stappenplannetjes, suikerarme recepten en ook getuigenissen van mensen die het – al dan niet uit noodzaak – met minder suiker in hun leven stellen.

Voor dit plan, dat we met veel zorg samenstelden, werkten we samen met experts, onder wie endocrinoloog en diabetesexpert Bruno Lapauw, voedingsdeskundige Patrick Mullie en sportdiëtiste Marije Jongedijk. Zij formuleren een antwoord op vragen als:
• Waarom zit er overal zoveel suiker in?
• Wat doet suiker precies in ons lichaam, en hoeveel hebben we er (maar) van nodig?
• Worden we eigenlijk dikker door suiker?
En nog zoveel meer!

Met al die info en praktische tips willen wij je helpen om voor een gezonder leven, met minder suiker, te kiezen. Het zal gaan met vallen en opstaan, maar gaandeweg zul je ondervinden welk effect het op je lichaam heeft.

Ga je samen met ons de uitdaging aan? Klik hier!

Illustratie: Mireille Kouwenberg.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! Wij verwelkomen je ook graag op ons Libelle Vriendinnenplatform!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)