7 natuurlijke middeltjes voor lastige kwalen

Door De Redactie

Waarom zou je ze niet proberen, deze remedies om klachten te verlichten of te genezen? Ze komen in elk geval rechtstreeks uit de natuur.

Waarom zou je ze niet proberen, deze remedies om klachten te verlichten of te genezen? Ze komen in elk geval rechtstreeks uit de natuur.

Verkouden?

Knoflook in je eten helpt

Knoflook werkt antibacterieel en antiviraal waardoor het de symptomen van een verkoudheid zou verminderen. Het werkt ook bloeddrukregulerend: afhankelijk van wat nodig is, verhoogt of verlaagt het je bloeddruk.

Zonnebrand?

Lavendelolie kalmeert je huid

Lavendel werkt kalmerend, ook voor je huid. Voor een anti-stressbad vermeng je vijf druppeltjes lavendelolie met wat honing. Voeg dit toe aan je badwater. Het werkt ontspannend en zorgt voor een ongestoorde nachtrust.

Kriebelhoest?

Honing brengt verlichting

Een lepeltje honing voor het slapengaan helpt om je kriebelhoest te onderdrukken. Je kan het ook gebruiken als zalfje voor lichte (brand)wonden: het werkt antibacterieel en ontsmettend.

Keelpijn?

Goed spoelen met salie

Een handvol salieblaadjes in een kop warm water werkt verlichtend bij keelpijn, tandvleesontsteking en pijnlijke aften in je mond. Crèmes met salie werken ook prima tegen koortsblaasjes.

Misselijk?

Maak eens gemberthee

Gingerol en shogaol, de actieve stoffen in gember, onderdrukken het deel in je hersenen dat braken controleert. Rasp bijvoorbeeld een stukje gember in een kop heet water. Of gebruik het in stoofpotjes, oosterse gerechten, curries of zelfs koekjes: dat bevordert de spijsvertering.

Maagzuur?

Kurkuma voor een betere vertering

Kurkuma stimuleert de galproductie, zodat je je eten sneller verteert en geen last krijgt van zure oprispingen. Het helpt ook tegen ontstekingen, bevordert de bloedsomloop, vermindert een opgeblazen gevoel en zou zelfs goed zijn voor je geheugen.

Geconstipeerd?

Drie keer per dag lijnzaad

Lijnzaad zit vol vezels en zorgt daarom voor een vlotte stoelgang. Voeg één à twee koffielepels toe aan je glas water, laat een kwartiertje weken en drink het daarna op. Doe dat maximaal drie keer per dag. Je kan ook wat lijnzaad in yoghurt, smoothies, salades, gebak of brood gebruiken.

Meer hulp van Moeder Natuur:

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."