Met yoga beginnen? Dit zijn de vragen die iedereen zich stelt!

Met yoga beginnen? Dit zijn de vragen die iedereen zich stelt!

Sta je op het punt om met yoga te beginnen? Goed zo, maar zoals dat bij iedere nieuwe start gaat, duiken er al doende heel wat vragen op. Daarom brachten we een bezoekje aan Ingeborg om jou met raad en daad bij te staan.

Maar ook de meer ervaren yogi’s kunnen hier iets van opsteken. Kijk, lees en relax!

De yoga vragen die iedereen zich stelt

Wat heb je nodig om te starten?

Een yogamat komt zeker van pas, want op een koude tegelvloer liggen, is geen goed plan! Bij yoga is het net belangrijk dat je warm en teder ligt én niet uitglijdt. De meeste matjes zijn een centimeter dik, maar als je een dikker exemplaar op de kop kunt tikken, is dat zelfs nog beter. Probeer de oefeningen ook telkens op je blote voeten uit te voeren. Maar als dat wat fris is, mag je zeker een paar kousen aantrekken.

Wat is de ideale yoga-temperatuur?

Als het iets te kil is, gaan je spieren opspannen. Een lekker warme ruimte is dus niet onbelangrijk, als je volledig wilt ontspannen. Doe dus de oefeningen bij een klimaat waar jij je comfortabel bij voelt.

Mag je eten en drinken voor de yoga-oefeningen?

In de klassieke yoga-traditie wordt er inderdaad gezegd dat je één tot twee uur voor de yoga niet mag eten en drinken. Dit heeft vooral te maken met de moeilijkere oefeningen waarbij je bijvoorbeeld op je hoofd moet staan. Maar de dag van vandaag worden dergelijke rigide ideeën zoveel mogelijk aan de kant geschoven. Dus heb je honger of dorst? Go for it!

Wat is het ideale tijdstip voor yoga?

Ga op zoek naar jouw eigen heilzaam moment. Voor Ingeborg is dat bijvoorbeeld bij het ontwaken wanneer het gezin nog slaapt, of net voor het slapengaan. Dat hoeft zelfs niet eens lang te duren, 7 minuutjes kan al voldoende zijn. Let er wel op dat je geen oefeningen zoals de ‘Zonnevlecht’ uitvoert voordat je in je bed kruipt, want dergelijke oefeningen zijn net bedoeld om je meer energie te geven. Al de ‘Pranayama’ oefeningen zijn dan weer ideaal voor ’s avonds.

Na hoeveel tijd krijg je het gewenste effect?

Maak het plan niet te groot en hou het ‘bescheiden’ en haalbaar. De ideale situatie is dat yoga een soort van gewoonte wordt. Het is dan ook bewezen dat je jezelf een nieuwe gewoonte kunt aanleren in 21 dagen de tijd. Uiteindelijk zul je merken dat yoga dan iets wordt waar je naar uitkijkt binnen een druk bestaan.

Heb jij alle dertig lessen van ‘Iedereen Yoga’ al gevolgd? Dan kun je ze probleemloos herhalen, omdat ze telkens anders aanvoelen naargelang de context en gemoedstoestand waarin je je bevindt.

ONTSPANNEN MET INGEBORG: ‘IEDEREEN YOGA’

Goed nieuws, want nu kun je samen met Ingeborg relaxen of net stevig in je kracht staan, waar en wanneer je maar wilt, dankzij haar nieuwe online platform‘Iedereen Yoga’.

ZIN OM MEE TE DOEN? KLIK HIER EN VOLG DE LESSEN OP JOUW RITME, BIJ JOU THUIS.

Iedereen Yoga

Ook leuk voor yogi’s:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)