koekjesdeeg

Oeps: dit is waarom je best geen koekjesdeeg meer eet

Door Celine Werner

Een verjaardag, vriendinnen die over de vloer komen of voor vanavond bij de film: er is altijd wel een reden om verse koekjes te bakken. Maar is de verleiding tijdens het bakken moeilijk te weerstaan, en snoep je zo nu en dan van het koekjesdeeg? Dan stop je daar beter mee! 

We beseffen allemaal dat het gevaarlijk is om rauwe eieren te eten, aangezien salmonella in rauwe dierlijke producten kan voorkomen. Maar ook koekjesdeeg kun je beter laten staan.

Van koekjesdeeg kun je ziek worden

De meel die in je deeg zit, is een rauw landbouwproduct, wat betekent dat het niet behandeld is om bacteriën te doden. Deze bacteriën worden dus eigenlijk pas gedood op het moment dat de koekjes in de oven aan het bakken zijn.

Niet alleen koekjesdeeg

Deze regel geldt voor alle soorten degen: dus ook van pizzadeeg, pannenkoekenmix of cakebeslag snoep je beter niet. Jammer! Belangrijk is dus om op te letten bij je kinderen als ze koekjes of pizza’s aan het maken zijn. En zorg ook dat je alles goed schoonmaakt na het bakken.

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be

Moet je ook lezen:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."