Optimisme kun je leren

Door De Redactie

Zie jij het leven altijd negatief? Dan hebben we goed nieuws voor jou: optimistisch zijn dat kan je leren. Aangezien optimisme het begin van geluk is, kan je er maar beter snel iets aan veranderen.

De Coué methode de kunst van de positieve gedachte en de zelfsuggestie. Met andere woorden worden dingen mooi omdat je jezelf kan overtuigen dat ze dat zijn. Wij geven jou enkele tips om je positivisme op te krikken.

Focus op het positieve vanaf het moment dat je opstaat

Ban zoveel mogelijk negatieve gedachten. Profiteer van je douche, ontbijt of van je traject naar het werk om aan de positieve aspecten van je dag te denken.

Vermijd negatieve uitspraken

Verander gedurende de dag negatieve zinnen in positieve zinnen. In plaats van tegen je kind te zeggen dat hij geen schrik moet hebben, zeg je beter dat hij vertrouwen moet hebben. Zeg tegen jezelf dat je alles gaat doen om slagen in plaats van te zeggen dat je het gaat proberen. Op deze manier gaan ook je gesprekspartners een positief beeld over jou krijgen.

Laat je niet naar beneden halen door een tegenslag

Zie een tegenslag als een levensles en niet als iets negatief. Zo leer je uit je fouten en ga je ze niet meer opnieuw maken.

Maak een lijstje van positieve dingen

Maak in je hoofd of in een schriftje een lijstje van de positieve momenten van jouw dag. Dit kan gaan van een blauwe hemel of een goed idee tot een leuke afspraak of een slappe lach. Die lijstjes oefenen je geest op het positief blijven.

Luister muziek

Je hersenen reageren algemeen heel positief op muziek. Zet feestelijke, sfeervolle of instrumentele muziek op om te ontspannen en om eventuele negatieve gedachten weg te halen.

Hoe positiever je bent … Hoe positiever je wordt!

Tekst: Pauline Albala Garcia

Partner Content