Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Samen met je huisdier slapen geeft een veilig gevoel

Door De Redactie

Met de hond in de zetel of de kat op het bed: sommige mensen gruwelen van het idee alleen al. Anderen vinden dan weer niets zo gezellig als ‘s avonds hun huisdier lekker dicht bij hen te houden.

Onderzoek

De Amerikaanse Mayo Sleep Clinic heeft onderzoek gedaan naar het slaapgedrag van 150 mensen met dieren. De helft van de baasjes liet hun huisdier ‘s nachts bij hen slapen. Eén op de vijf baasjes had dan wel wat last van de dieren, bijvoorbeeld als de kat met de pootjes begon te duwen, ging rondlopen, om aandacht vroeg of geluid maakte.

Veilig gevoel

De meeste mensen sliepen echter béter door de aanwezigheid van hun huisdier. Een vrouw van 64 jaar vertelde ‘zich tevredener te voelen als haar hondje aan haar voeten lag te slapen’. Zeker mensen die veel alleen slapen, vinden het gezellig of ontspannend om hun hond of kat bij zich te hebben ‘s nachts. De deelnemers gaven ook aan dat ze zich veiliger voelden met hun favoriete dier naast hen. Trek je lieve poes of trouwe viervoeter dus nog maar eens dicht tegen je aan als je straks in bed kruipt!

Meer lezen over huisdieren?