Goed nieuws: een tweede ontbijt is goed voor je lijn

Door Celine Werner

Geweldig nieuwtje: een tweede ontbijt kan je helpen afvallen! Maar voor je overenthousiast de koffiekoeken in de oven steekt en een pot chocopasta op tafel zet, het maakt dus wel degelijk uit wat je dan eet.  

Artsen van het prestigieuze Yale in Amerika kwamen tot de conclusie dat een tweede − weliswaar gezond − ontbijt een goed plan is. Nadat ze twee jaar lang de eetgewoonten op verschillende middelbare scholen analyseerden, zagen ze dat de studenten makkelijker op gewicht bleven met een extra portie havermout of kommetje muesli.

Afvallen door tweemaal te ontbijten? Het kan!

Heb je er nooit een gewoonte van gemaakt om ‘s ochtends te eten? Dan is de kans groot dat jouw buik al om halftien gaat knorren, en dat je dan zwicht voor iets lekkers met veel suiker.

Onze tips:

  • Wees vroeg uit de veren en eet een gezond ontbijt. Want het maakt dus wel degelijk uit wat je bij aanvang van de dag naar binnen werkt. Eet bijvoorbeeld wat muesli om zeven uur en opteer drie uur later voor een kom yoghurt met fruit.
  • Denk je bij te komen omdat je dan meer eet? Wel, wie vroeg uit z’n bed kruipt, heeft ook meer tijd om de calorieën te verbranden. Niet dus!
  • Maak de porties niet té groot, en zorg voor vezelrijk eten dat rijk is aan vitamientjes.

Dat tweede ontbijt kun je dus met andere woorden als een soort van tussendoortje beschouwen. Wat vind jij van dit idee? Absurd, of het proberen waard?

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be

Lees meer:

Partner Content