Daarom zou je dagelijks een glas seldersap moeten drinken

Daarom zou je dagelijks een glas seldersap moeten drinken

Op sociale media zie je ze overal verschijnen, die glazen en bekers met seldersap. Heel wat sterren, gezondheidsexperten en fitnessgoeroes zweren erbij. Maar waarom precies?

Seldersap is momenteel hét van het in gezondheids- en fitnessland, en dat is niet zonder reden. Het superdrankje biedt namelijk heel wat voordelen!

Seldersap = supergezond

Dat selder ongelofelijk gezond is, hoeven we je vast niet te vertellen. Het bevat grote hoeveelheden vezels, vitamine A, C en K, magnesium en calcium. Allemaal vitamines en mineralen die je broodnodig hebt en je gezondheid een boost kunnen geven. Extra mooi meegenomen: het bevat amper calorieën, terwijl je toch van de voordelen geniet. Het bevordert je spijsvertering, is goed tegen ontstekingen en doet wonderen voor je huid.

Zo maak je het zelf

Het goede nieuws? Een glas seldersap is zò gemaakt. Doe wat selder in een sapcentrifuge en je bent al klaar. Het minder goede nieuws: erg lekker is het niet. Als je daarom wat meer afwisseling wil, kun je wat groenten toevoegen die de smaak neutraliseren. Heb je graag zoet, dan is een stuk fruit er lekker bij. Gooi het simpelweg mee in de centrifuge.

Nuchtere maag

Oh ja: je drinkt het sap best op je nuchtere maag. Nadat je glas leeg is, kun je aan een gezond ontbijt beginnen. Hier vind je daar alvast heel wat inspiratie voor!

Bron: Feeling – Coverbeeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)