Uitgetest: de activiteitstracker (1)

Door De Redactie

Bewegen is goed voor je hart, hoofd en brein. Maar doen we het wel genoeg? Drie Libelle-redacteurs nemen de proef op de som. Een maand lang dragen Tine, Els en Marie een activiteitstracker om hun beweging in kaart te brengen, ook op het werk.

Tine, Els en Marie dragen een maand lang een activiteitstracker aan de pols en vertellen hoe het verloopt. Katrien De Cocker, onderzoekster aan de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de Universiteit Gent: “Voor onze gezondheid zijn twee zaken van belang: voldoende beweging en beperkt zitgedrag.”  Niet alleen bewegen, maar ook zitten telt dus mee in de resultaten.

Tine,  reportagecoördinator

Jouw bewegingsprofiel? Ik ben een trotse mama van een dochtertje, heb een zittend beroep en tennis 1 uur per week.

Hoe fit voel jij je op een schaal van 1-10? 3

Wat verwacht je van de activiteitstracker? Ik wil gemotiveerd worden om meer beweging te integreren in mijn dagelijks leven.

Zwakke plek? Als ik te veel begin te hijgen tijdens het sporten, vind ik het al niet tof meer, en geef ik op.

Dit wil ik zeker nog kwijt: Hoewel ik er totaal het talent niet voor heb, droom ik er al mijn hele leven van zo iemand te zijn die met gemak een uur kan lopen en erna oprecht zegt dat het zo’n deugd heeft gedaan.

 

Els, coördinator eindredactie

Jouw bewegingsprofiel? Op het werk zit ik bijna de hele tijd aan mijn bureau, of in meeting. Buiten het werk sport ik wel regelmatig: drie tot vier loopsessies per week (tussen 25 en 30 km). In het weekend ben ik ook veel actiever dan tijdens weekdagen.

Hoe fit voel jij je op een schaal van 1-10? Over het algemeen een 8, met dank aan het sporten.

Wat verwacht je van de activiteitstracker? Een zwart-op-wit-bevestiging van wat ik eigenlijk al kan raden: dat ik op het werk te veel zit en dat probeer te compenseren met sporten. En dat ik me dus – ondanks mijn sportactiviteiten buiten het werk – meer geroepen zal voelen om ook op het werk meer te gaan bewegen.

Zwakke plek? Precies omdat ik regelmatig sport, voel ik op het werk minder druk om te bewegen. Ik eet ook altijd aan mijn bureau en neem de lift in plaats van de trap.

 

Marie, webredacteur

Jouw bewegingsprofiel? Ik sport 5 tot 7 uur per week, maar vooral voor de therapeutische effecten ervan. Mijn conditie is niet spectaculair.

Hoe fit voel jij je op een schaal van 1-10? 6

Wat verwacht je van de activiteitstracker? Een volautomatische tracker waar ik me niets van moet aantrekken, die me motiveert om meer te bewegen.

Zwakke plek? Het eeuwige gevecht ’s avonds tussen gezellig in de zetel ploffen, me nog naar de sportclub te slepen of gezellig tafelen.

Dit wil ik zeker nog kwijt: Ik hou van bewegen en sporten maar ik ben er vreselijk slecht in.  Ik heb me er al lang bij neergelegd en geniet van de leuke aspecten, maar het zorgt er wel voor dat ik weinig sporten echt lang volhoud.

Binnen twee weken lees je meer over de activiteitstracker en hoe het onze redacteurs vergaat. Ze dragen een Polar Loop 2, een tracker die je als een horloge draagt en die je activiteit de hele dag door bijhoudt. Je kunt aflezen hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je verbruikt. Draag je het ook ’s nachts? Dan registreert het zelfs je slaapkwaliteit. Via de app en webservice Flow zie je overzichtelijk hoeveel uur je hebt stilgezeten, en hoe vaak je dat zitten hebt doorbroken. De Polar Loop trilt ook van zodra je langer dan 55 minuten stilzit. Hij is beschikbaar in verschillende kleurtjes. 

loop2_WHI_PNK_BLK_hires_JPG (1)

Wil jij graag ook meer bewegen?

 

Partner Content