Uitgetest: hoelahoep en Sand Disc halter om af te vallen

Door Sanne De Lee

Speciaal voor ons Afslankplan oefende ambassadrice Fleur twee weken lang met een hoelahoep en Sand Disc. Wat dat is én hoe het haar verging, lees je in haar verslag.

  1. Wat doen de hoelahoep en de Sand Disc?

De hoelahoep kent iedereen waarschijnlijk wel uit z’n jeugd. De Sand Disc is een gewicht van 2 kilo (letterlijk een soort zakje gevuld met zand) waarmee je oefeningen kunt doen: je kunt het vasthouden zoals een halter, maar bijvoorbeeld ook op je buik leggen terwijl je buikspieroefeningen doet.

 

2. Zo heb ik ze gebruikt

Met de hoelahoep heb ik, euh, gehoepeld natuurlijk 🙂 Wel tof om nog eens terug gekatapulteerd te worden in de tijd! Ik kon het lang niet meer zo goed als vroeger, maar na een beetje oefening lukte het weer. Zoontje Otto vond het hilarisch om me bezig te zien. Zelf twijfel ik een beetje of zo’n hoelahoep wel veel effect heeft. Ik had geen zin om een half uur aan een stuk te staan zwieren, na vijf minuten had ik het wel gehad. Wat ik wél erg goed vind, is dat hij uit 8 stukken bestaat. Je kunt hem dus makkelijk opbergen.

Voor de Sand Disc gebruikte ik instructiefilmpjes op de website van Decathlon. Niet alle oefeningen lagen me, maar het was wél leuk om te doen. Het is ook snel gebeurd, tussen het werken door en ‘s avonds voor de televisie.

 

3. Is dit vol te houden?

Ik betrapte mezelf er toch regelmatig op dat ik zin had om eens te hoepelen, zeker als het zonnetje scheen. De oefeningen met de Sand Disc is een ander paar mouwen… Eraan beginnen blijft de moeilijkste uitdaging. Maar dat geldt bij mij voor elke sport, met of zonder gewichtjes 😉 Anderzijds ben ik wel getriggerd om nog meer te experimenteren. Ik ben van plan om ook nog losse halters aan te schaffen als extra.

 

Zelf aan de slag? Hier vind je de Sand Disc (€ 9,99) en hier de hoelahoep (€ 17,99).

 

Lees ook de ervaringen van Myra met halters en de Abdo Gain

Partner Content