Casual businesswoman smiling at camera holding diary in the office; Shutterstock ID 189875183; Projectnummer/WBS-nummer: -; Uitgave/Naam lesmethode: -; Redacteur/Traffic manager: -; Anders: -

Verrassend: dit is een teken dat je slimmer bent dan je denkt

Sommige verrassende eigenschappen zijn een teken dat je slimmer bent dan je denkt. Waar IQ je intelligentie ‘meet’ en EQ je emotionele intelligentie, zijn er nog bijkomende eigenschappen die verder gaan dan pure wetenschap. Joepie, alweer iets bijgeleerd over jezelf!

Het IQ van iemand bepalen is complexe materie, omdat het van een heleboel factoren afhankelijk is. Hoe snel je informatie verwerkt, hoe logisch je kunt redeneren en je algemene kennis spelen een rol. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat er nog extra eigenschappen zijn die jou intelligent maken:

  • Als je de zinnen van een ander afmaakt. Niet de onbeleefde onderbreking, maar het aanvullen of afmaken van informatie die je vriendin je vertelt. Het zou wijzen op emotionele intelligentie en goede sociale vaardigheden. Je voelt aan wat mensen willen zeggen en durft dit ook delen.
  • Als je niet goed tegen achtergrondgeluiden kunt. Veel mensen zijn overtuigd van het tegendeel, maar als je wordt afgeleid door gepraat, lopen, typen of kauwen ben je juist een slimmerik. Ze werken het best in complete stilte en zijn daardoor graag geconcentreerd bezig. Dat werpt z’n vruchten af!

Zo, op het volgende aperitiefje met vrienden kun je weer een weetje vertellen! 🙂

Lees ook:

Partner Content