Verrassend: het uiterlijk van je partner heeft een invloed op jouw gezondheid

Door Celine Werner

Bij de eerste kennismaking letten veel singles op het uiterlijk van de potentiële partner. En misschien was je man oorspronkelijk niet echt jouw type, maar werd je stapelverliefd door z’n karakter. Voor de ene is het voorkomen dus belangrijk, terwijl het voor de andere maar bijzaak is. Maar wist je dat het uiterlijk van je partner een invloed heeft op jouw gezondheid? 

Lijkt jouw man niet op Stan Van Samang, Mister Belgium Of George Clooney? Dan heeft dat zelfs voordelen!

Het onderzoek

Tijdens een onderzoek uitgevoerd door de Florida State University door Tania Reynolds en Andrea Meltzer, werden er 113 koppels eens flink aan de tand gevoeld. Ze kregen hiervoor een vragenlijst onder de neus geschoven, waarbij ze vragen moesten beantwoorden over hun eetgewoontes en hun emoties ten opzichte van voeding. Wanneer een vrouw zich schuldig voelde na het eten van iets ongezonds, of het gevoel van een lege maag kon waarderen, moest hier rekening mee gehouden worden.

Niet snel tevreden

Daarnaast werden de uiterlijkheden van de deelnemers gemeten, door middel van een subjectieve meting. En wat bleek: vrouwen die hun partner net iets minder aantrekkelijk vonden hadden minder last van eetproblemen, onzekerheden of andere ongezonde eetgewoontes. Dat is de eenvoudig te verklaren: vrouwen die een echte spetter aan de haak geslagen hebben, streven meer naar perfectie, en zijn dus minder snel tevreden over hun partner maar ook over zichzelf.

Een korreltje zout

Natuurlijk is het een mooi pluspunt als jouw metgezel ook nog eens knap is naast zijn leuke persoonlijkheid. Zolang je je maar niet gaat vergelijken met je partner. Dus uiteraard mag je dit onderzoek met een korreltje zout nemen.

Bron: libelle.nl

Nog meer over relaties:

Partner Content