Verstandig sporten in de zomer

Verstandig sporten in de zomer

 • Water
  Drink voor, tijdens en na het sporten voldoende water. Krijg je dorst? Dan is het eigenlijk al te laat, want dorst is een teken van je lichaam dat het uitdroogt.
 • Luister naar je lichaam
  Het is belangrijk dat je luistert naar de signalen die je lichaam je stuurt tijdens het sporten. Stop onmiddellijk als je last krijgt van krampen, als je hoofdpijn krijgt of als je misselijk wordt. Zoek dan maar snel een gezellig schaduw-plekje op om even te bekomen.
 • Huid
  In de lente kan je nog veel erger verbranden dan in de zomer. Je huid moet dan weer wennen aan de zon na maandenlang bedekt te zijn geweest. Smeer je onbedekte huid daarom altijd royaal in met UVA- en UVB-filterende zonnebrandcrème. Herhaal dit ook 2 keer per uur om maximaal beschermd te zijn.
 • Kleding
  Draag tijdens het sporten luchtige kleding, én een petje, én een zonnebril. Probeer katoenen en/of zwarte kleding te vermijden: katoen neemt vocht op en houdt het ook vast, zwart is in de zon extra warm. Je kiest dus best voor kleding die voldoende ademt en het vocht naar buiten kan afvoeren.
 • Tijdstip
  Kies het juiste moment
  om te gaan sporten. De straling van de zon is ‘s middags tussen twaalf en drie het sterkst, dus blijf op dat moment zoveel mogelijk in de schaduw of binnen. ‘s Ochtends vroeg of ‘s avonds als het begint te schemeren is ideaal om te gaan sporten, dan is het frisser.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)