Voorgesneden groenten in een bolstaand zakje: eetbaar of niet?

Door Celine Werner

Als een zakje bol staat, zijn de etenswaren die erin zitten sowieso slecht. Toch? Wel, eigenlijk geldt dat niet altijd voor voorgesneden groenten. 

Bij sommige zakjes voorgesneden groenten is de lucht in de verpakking namelijk vervangen door een aangepast luchtmengsel, bijvoorbeeld een mengsel zonder zuurstof. Verpakkingen die onder deze beschermende atmosfeer verpakt zijn, staan soms een beetje bol, maar zijn ongevaarlijk.

Verpakkingsgassen

Door dat luchtmengsel blijven de groenten langer houdbaar. Op het etiket staat dan aangegeven ‘verpakt onder beschermende atmosfeer’. Die heeft verder geen invloed op het product, en vervliegt op het moment dat je de verpakking opent.

Staat het zakje bol door bederf?

In sommige gevallen kan het zakje natuurlijk wél bol staan door bederf. Maar meestal zie je dat dan ook aan het product zelf: de groenten zien er dan slap uit en kunnen bovendien ook vies ruiken. Dat komt meestal voor wanneer de houdbaarheidsdatum verstreken is, of omdat het product te lang uit de koelkast geweest is.

Zo bewaar je ze

Bewaar zakjes voorgesneden groenten altijd in de koelkast bij vier graden en probeer de groenten op te eten voor de aangegeven datum.

Bron: margriet.nl 

Deze artikels vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content