Voorkomt dit middeltje binnenkort huidkanker?

medicijn huidkanker

Amerikaanse wetenschappers ontwikkelden een geneesmiddel dat zonlicht nabootst en de huid een zomers kleurtje geeft. Maar nog belangrijker: het beschermt je huid tegen de schadelijke zonnestralen.

Bruin kleurtje zonder gevaar

Pilletjes om een bruin kleurtje te krijgen én die je huid beschermen tegen schadelijke uv-straling? Wie weet koop je het binnenkort zo in jouw apotheek. Het uitgevonden middel misleidt namelijk de huid en maakt dat ze de bruine variant van het pigment melanine aanmaakt. Althans, bij de geteste muizen en huidmonsters. De resultaten zijn volgens de onderzoekers alvast veelbelovend.

Echte reden van het middel

Het team hoopt voornamelijk dat het middel kanker kan voorkomen en zelfs het intreden van ouderdomsverschijnselen kan vertragen.

“Ons echte doel is een nieuwe strategie uitzoeken om de huid te beschermen tegen uv-straling en kanker”,  vertelt een van de onderzoekers aan de BBC-website. “Donker pigment wordt geassocieerd met een lager risico voor alle vormen van huidkanker – dat zou echt geweldig zijn.” Uit testen blijkt dat de melanine die aangemaakt wordt onder invloed van het middel, in staat is om schadelijke uv-straling te blokkeren.

De onderzoekers willen uiteindelijk hun middel combineren met zonnecrème, om een maximale bescherming tegen de straling van de zon te bieden. Maar in afwachting daarvan moet iedereen “absoluut” zonnecrème gebruiken!

(deredactie.be)

Lees meer over de gevaren van de zon:

 

Vorig artikel
Tips voor een kleine tuin met grote impact!
Volgend artikel
Shoppen mét korting in de Libelle Lekker-shop

Ontdek Mons met de hele familie: € 4 korting op je bezoek

Nog geen plannen voor deze zomer? Shedeals selecteerde enkele super leuke, creatieve, sportieve en informatieve uitstapjes speciaal voor jou en je familie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stevige portie folklore en magie? Kom alles te weten over het Doudou festival in het gelijknamig museum in Mons. Fun gegarandeerd!

gratis