Goeie vraag: kaas invriezen, mag dat?

Goeie vraag: kaas invriezen, mag dat?

Hier wisten we jou al te vertellen hoelang je kaas mag bewaren, en op welke manier. Maar wij vroegen ons af of je de lekkernij ook in de vriezer mag steken als je echt té veel over hebt, of op een lange reis vertrekt bijvoorbeeld. 

Het antwoord hierop is ja, maar hou rekening met de volgende zaken:

Zo vries je het in

  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Daarna wikkel je de blokjes in een plastic folie.
  • Stop het daarna ook nog eens in een vrieszakje, zo voorkom je vriesbrand en dat er vreemde smaakjes van andere voeding op terechtkomen.
  • Laat de restjes maximum zes maanden in de diepvries.
  • Ontdooien doe je best zo’n 24 tot 48 uur in de koelkast alvorens je ervan eet.

Niet altijd een goed idee

Doe dit enkel als je de kaas gaat gebruiken bij het koken, want de smaak mag dan wel hetzelfde zijn, de textuur zal verschillen.

Oh, en nog iets

Deze techniek pas je best enkel toe op semi-harde kazen zoals: cheddar, parmezaan, en Zwitserse kaas. De zachte exemplaren daarentegen worden na een vriesrondje korrelig of waterig. Dat stukje brie steek je met andere woorden beter meteen in je mond. Njam!

Het water in de mond

Van zo’n artikel krijg je honger, vind je niet? Voor meer inspiratie moet je bij Libelle zijn, kijk maar:

Bron: purewow.com – Beeld: gettyimages.be

We denken dat je dit ook wel zal leuk vinden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)