Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Maasdam cheese is a Dutch cheese in a Swiss-style. This cheese was created in the early twentieth century as an alternative to far more expensive Swiss Emmental. The Maasdam is a semihard cheese texture of cooked pasta with a fat content of 35%. It is soft, buttery, sweet and creamy flavor reminiscent of fruits and nuts.

Hoelang mag je kaas bewaren?

Wist je dat je kaas eigenlijk veel langer mag bewaren dan je denkt? We maakten voor jou een overzicht:

Harde en middelharde kazen

  • Harde kazen zoals parmezaan en cheddar: ongeopend, twee tot vier maanden goed. Bewaar je ze in de diepvries, dan verleng je de houdbaarheid tot acht maanden. Eenmaal geopend kun je nog zeker zes weken genieten van harde kazen, als je ze goed bewaart in de koelkast. Merk je toch vlekjes schimmel op, dan is het oké om die er met een mes af te snijden. De rest kun je gerust nog opeten.
  • Kazen die niet echt hard zijn, maar ook niet heel zacht blijven na opening gemakkelijk drie weken goed. Gouda en Gruyère bijvoorbeeld kun je twee maanden bewaren in de diepvriezer, indien ze ongeopend zijn.

Zachte, smeuïge kazen

  • Met zachte en smeuïge kazen zoals feta, camembert en brie moet je voorzichtig zijn. Je eet ze best op binnen de twee weken. Dit komt omdat de vochtigheid schadelijke bacteriën (zoals de listeriabacterie) aantrekt. Dit kan zelfs een voedselinfectie veroorzaken. Bewaar ze dan ook nooit in de diepvries.

Kies de juiste verpakking

Wie kaas inpakt, kiest best voor papier met een paraffinelaagje in plaats van vershoudfolie. Dit houdt de kaas perfect in balans en voorkomt uitdroging en vochtopname. Vershoudfolie heeft de neiging om vocht vast te houden, waardoor schimmels sneller groeien.

Lees ook: