Daarom is verveling goed voor je kind!

Door De Redactie

Binnenkort is het weer grote vakantie. Heb jij ook je kinderen ingeschreven voor een tenniskamp én een musicalstage én een tekenkamp? Op zich niks mis mee, zolang je maar genoeg ruimte laat voor je kind om zich te vervelen. Want daar valt volgens psychologen veel uit te leren.

Van hot naar her

Activiteiten voor kinderen zijn er meer dan genoeg tijdens de zomermaanden. Handig voor ons als ouder, want dan wordt je kind opgevangen én is het terwijl creatief of sportief bezig. Want twee maanden zomervakantie kan lang zijn als ouder!

Toch is een gewaarschuwd vrouw er twee waard: je wilt je kinderen niet opzadelen met een té druk schema. Want in de momenten dat kinderen niet weten wat doen, ontdekken ze wat ze leuk vinden.

Verveling is een goede les

“Jouw rol als ouder bestaat erin kinderen voor te bereiden op hun plaats in de maatschappij.
Volwassen zijn betekent ook dat je je vrije tijd zelf kunt invullen met hobby’s die je gelukkig maken. Als ouders alle vrije tijd van hun kinderen voor hen inplannen, dan leren ze niet zelf ontdekken wat ze leuk vinden”, zegt de Londense psychologe Lyn Fry.

“Het is belangrijk te beseffen als ouder dat je je kind gewoon kunt laten doen. Want verveling is een waardevolle les”, aldus Fry. “Er is niets mis als je kind zich verveelt. Het is toch geen zonde? Kinderen moeten verveling ondergaan, zodat ze leren zichzelf te motiveren. Ook leren ze dan hoe ze dingen gedaan kunnen krijgen. Ze worden er zelfstandiger van.”

Dus als je kind zich verveelt in de grote vakantie, hoef jij je niet schuldig te voelen. Laat ze maar ontdekken!

Ontdek ook waarom wenen
zo belangrijk is voor je kind…

Bron: quartz, beeld: shutterstock

Partner Content