Wat als hij ‘hoofdpijn’ heeft?

Door De Redactie
In elke relatie komt een moment waarin de activiteiten in bed afnemen of zelfs helemaal verleden tijd zijn. Meestal is deze 'seksuele depressie' van bijgaande aard en moet je je niet al te veel zorgen maken. Wat doe je als hij 'hoofdpijn' heeft?

Wat te doen, en vooral wat te denken? Sommige vrouwen denken dat het hun schuld is dat hij er geen zin meer in heeft. Anderen zoeken de oorzaak in externe omstandigheden (stress, te veel werk), terwijl weer anderen niet weten wat ze ervan moeten denken. We zetten de situaties en mogelijke oplossingen op een rijtje.

 • Het is allemaal mijn schuld. Ik heb altijd weinig interesse voor seks getoond (ik ben nu eenmaal niet een ‘bedtijger’, nooit geweest).
  Advies: klagen zal je niet helpen. Maar het is nooit te laat om een beetje moeite te doen en interesse te tonen in seks. Verleid hem en zorg dat jullie er samen weer zin in krijgen. Werkt dat niet? Dan is het tijd om te praten.
 • Hij heeft vast en zeker een ander. En nu heeft hij steeds minder tijd en aandacht voor mij. Ik ben er zeker van dat er een andere vrouw in zijn leven is. En dat zij hem (meer) voldoening geeft, ook in bed.
  Advies: wees realistisch en probeer na te gaan of hij écht iemand anders heeft. Desnoods moet je het hem zelf vragen. Als het zo is, kun je het maar beter eerder dan later weten… Misschien kunnen jullie de situatie nog uitwerken.
 • Hij werkt te hard. Veel werk, stress en zware verantwoordelijkheden zorgen ervoor dat hij ‘het’ ‘s avonds niet meer kan opbrengen.
  Advies: Praat met elkaar!. Zoek een rustig moment uit en vraag hem of hij echt geen zin meer heeft. Zoek samen naar een oplossing om meer tijd vrij te maken voor elkaar. Boek desnoods een reisje – een weekendje weg kan al wonderen doen.
 • Het is de schuld van het internet. Sinds hij de ‘virtuele seks’ op internet heeft ontdekt, zoekt hij mij in bed veel minder op.
  Advies: denk je het echt? Of zijn er anderen redenen waarom de passie verdwenen is. Probeer erachter te komen of het alleen maar om onschuldig chatten en sites gaat, of dat hij serieuzere bedoelingen heeft.
 • Hij wordt oud. Hij zoekt me steeds minder vaak op en heeft zelfs gevraagd of we in gescheiden bedden kunnen slapen.
  Advies: probeer erover te praten en een oplossing te vinden om toch met elkaar in één bed te blijven slapen. Gaat jullie relatie verder nog steeds goed, neem zijn verzoek dan niet al te zwaar op en zie het niet als een afwijzing.
 • Bron: Trendstyle

Partner Content