weight watchers

Weight Watchers krijgt een update!

Al sinds 1963 houden leden van Weight Watchers dagelijks hun calorie-inname bij. Het handige Pro Points-puntensysteem is wereldberoemd en gemakkelijk te gebruiken, maar het was hoog tijd voor een update. En die is er nu: het nieuwe Smart Points-systeem houdt rekening met veel meer aspecten van gezond leven.

Calorieën alleen zeggen namelijk niet genoeg over hoe gezond je leeft. De soort voedingsstoffen die je tot je neemt, slimme vetten, nuttige eiwitten of vezels, hebben een grote impact op je gezondheid én je gewicht. Een koekje van 100 kcal heeft immers een heel ander effect dan een portie bonen van 100 kcal.

Daarom is het nieuwe systeem gesofisticeerder. Hoewel Weight Watchers daarnaast zeker aanraadt om voldoende te bewegen, stappen ze af van het idee dat je meer zou mogen eten als je meer beweegt. Beweging geeft je een goed gevoel, maar niet als je het gebruikt om meer eten ‘te verdienen’.

Gelukkige mensen zouden bovendien gezondere keuzes maken, vandaar de focus op een goed gevoel. En wie zich goed voelt, ziet er meteen ook veel beter uit!

Partner Content