Wintertijd! Tips om makkelijk en fris wakker te worden (zonder koffie)

Door Celine Werner

Nu er koudere dagen aanbreken, blijven we het liefst van al lekker knus onder de wol. En het feit dat we dit weekend naar de wintertijd overgingen, is fris en monter wakker worden nóg moeilijker. 

Daarom hebben we een paar handige tips voor je opgelijst, en neen, het is geen koffie.

Goed wakker worden zonder koffie doe je zo

Water

Staat er altijd een glas of flesje water op je nachtkast, om er ‘s nachts eens van te nippen? Goed zo! Maar het is zelfs nog beter als je er ook meteen van drinkt van zodra je ontwaakt en moet opstaan, omdat het jouw metabolisme op gang brengt en het je lichaam zal hydrateren.

Je wekker niet vlak naast je bed

Ben jij ook zo’n snoozer, en kom je hierdoor dikwijls te laat op je werk? Dan hebben wij een handige manier om je vanaf het eerste alarmsignaal wakker te krijgen: zet je wekker ver van je bed, zodat je genoodzaakt bent om op te staan, en om dat vervelende geluid uit te schakelen.

Open de gordijnen

Een kamer verduisteren is leuk als je in het weekend wilt uitslapen, maar op werkdagen kan een beetje zonlicht wonderen doen! Het is tenslotte beter om wakker te worden door zonlicht, en niet door een iPhone die in je oor rinkelt. Toch?

Omarm jouw inner-ochtendmens

Stop met jezelf te vertellen dat je totaal geen ochtendmens bent, want die gedachte zal jouw ochtenden alleen maar pijnlijker maken. Vertel jezelf juist hoe heerlijk het is om vroeg uit de veren te zijn, omdat je hierdoor bijvoorbeeld de tijd hebt om uitgebreid te ontbijten.

Bron: famme.nl – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content