woman sleepless in bed

Word je altijd op hetzelfde tijdstip wakker? Dit wil je lichaam je vertellen

Door Isabelle Ignoul

Kun jij een hele nacht doorslapen? Dan ben je bij de gelukkigen, want dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Maar wist je ook dat het uur waarop je wakker wordt ‘s nachts een betekenis heeft volgens de Chinese geneeskunde?

Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat maar liefst 40% van de mensen moeite heeft met doorslapen. En ook al is het normaal dat je eens een keertje wakker wordt ‘s nachts, toch wil je lichaam – volgens de Chinese geneeskunde – je iets vertellen als dat altijd op hetzelfde tijdstip is.

Wakker worden tussen 23u en 1u? Emotionele teleurstelling

Volgens de Chinese geneeskunde is dit het tijdstip waarop je galblaas actief is. En die is gelinkt aan emoties. Mantra’s opzeggen kan een manier zijn om anderen/jezelf te vergeven en jezelf te accepteren zoals je bent.

Wakker worden tussen 1u en 3u? Boosheid

Als je altijd wakker wordt tussen deze uren, dan kan het best zijn dat je last hebt van opgekropte woede. Deze energie is gelinkt aan de lever en wordt geassocieerd met boze gevoelens. Veel water drinken en mediteren kunnen helpen om je lever te ontlasten.

Wakker worden tussen 3u en 5u? Verdriet

Dit tijdsinterval is gelinkt aan de longen, en aan verdriet. Meditatie en ademhalingsoefeningen kunnen helpen om rust te vinden.

Wakker worden tussen 5u en 7u? Emotionele blokkades

Hier spelen de darmen een grote rol. Een disbalans in dit belangrijke orgaan kan wijzen op emotionele blokkades en moeite hebben om de dingen los te laten. Word je altijd op dit tijdstip wakker? Ga dan even naar de badkamer, doe een paar stretchoefeningen en kruip weer onder de wol.

Heb je last van ernstige slaapproblemen, dan is het natuurlijk aan te raden om een dokter te raadplegen.

Bron: bustle.com

Foto: Getty Images

Dit vind je vast ook interessant:

 

Partner Content