Rear View Of Senior Couple Walking In Summer Countryside; Shutterstock ID 289559096

Worden we straks 120 jaar oud?

Wordt twaalf decennia lang leven binnenkort een normale realiteit? En zo ja, is dit wel verstandig?

Herstellende serums, collageen-inspuitingen, anti-rimpelcrèmes, we doen heus wat om onze jeugdige schoonheid te bewaren. Maar ook op een heel ander niveau wordt er gezocht naar een manier om het verouderingsproces te vertragen. De wetenschap test binnenkort een nieuw medicijn op mensen dat ervoor zou zorgen dat we straks 120 jaar worden.

Minder ziektes

De insteek van de wetenschap is helemaal anders dan die van de schoonheidszorgen, namelijk ziektes de wereld uit helpen. Het medicijn op basis van Metformine is ‘s werelds eerste anti-verouderingsmedicijn en wordt dus binnenkort uitgetest op mensen. Wetenschappers hopen zo ziektes als Alzheimer, diabetes en Parkinson definitief te kunnen genezen.

Zeventig is het nieuwe vijftig

Wanneer het medicijn goed aanslaat zouden zeventigjarige mensen zich biologisch even gezond en oud voelen als een vijftigjarige. Dat is niet alleen goed nieuws voor mensen die zo lang mogelijk willen leven maar ook voor dokters die oplossingen zoeken. Als je het verouderingsproces afremt dan rem je ook alle samenhangende (ouderdoms)ziektes af. Ze evolueren veel trager en geven betere inzichten aan onderzoekers om geneesmiddelen te ontwikkelen.

Keerzijde van de medaille

Langer leven betekent meer tijd om de wereld te ontdekken en mee te maken. Na je pensioen nog eens zestig jaar leven in alle rust zonder te hoeven werken klinkt heerlijk, niet? Maar is dit ecologisch, economisch en psychologisch verantwoord? Er dreigt nu al een overbevolking en wat als je al je vrienden en familie kwijt bent? Hoe dan ook, tijd is relatief. Genieten moet je van elk moment!

Bron: Goodhousekeeping. Beeld: Shutterstock

Partner Content