Zo bestrijd je die vervelende post-vakantiedip

Door Celine Werner

Zit je lijf na dag één op het werk weer vol stress, en lijkt dat heerlijke vakantiegevoel al te verdwijnen van zodra je een voet op de werkvloer zet? Dan heb je misschien een post-vakantiedip.

Het leed verzachten doe je met de onderstaande tips

Post-vakantiedip: weg ermee

Iets nieuws om aan te trekken

Schaf jezelf een nieuwe outfit aan voor op het werk, waar je je mooi en goed in voelt. Op die manier kijk je toch stiekem een beetje uit naar een werkdag, want dan kun je het eindelijk aantrekken.

Tijd voor jezelf

Probeer dat zengevoel dat je op het strand had, zo nu en dan te simuleren door tijd te maken voor jezelf. Een lekker lang bad, een schoonheidsbehandeling of gewoon een leuke film kunnen al wonderen doen.

Het geluid van je wekker

Het lijkt wel alsof de geluiden van een wekker speciaal gemaakt zijn om mensen op stang te jagen. Probeer op zoek te gaan naar een deuntje dat je wel ligt, of misschien kun je er zelf je favoriete liedje op programmeren.

Van onaangenaam naar aangenaam

Wanneer we na ons verlof weer met volle moed starten, hebben we vaak de neiging om eerst de makkelijke dingen uit te voeren, om er weer in te komen. Maar op die manier stel je de dingen alleen maar uit. Wedden dat je het aangenamer zult vinden om je dag te eindigen met het makkelijkste?

Een luchtje scheppen

Ga ook zo nu en dan een frisse neus ophalen, en probeer regelmatig eens buiten te lunchen. Het zal je deugd doen.

Het hoofd koel houden

Op vakantie gaan is een goede manier om je batterijen weer op te laden. Probeer die energie op een verstandige manier te benutten, en tracht het hoofd koel te houden, ook al staat die mailbox vol.

Bron: janitv.be – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content