Zolang duurt het voor je vakantiegevoel na thuiskomst verdwijnt

Door Celine Werner

Eind augustus… De vakantie is bijna voorbij en we zitten zó weer in onze dagelijkse — soms zware — routine. Hoelang duurt het voor ons vakantiegevoel volledig verdwenen is, en vooral: is er een manier om dit langer vast te houden?

Uit een enquête van Reisorganisatie VakantieDiscounter onder ruim tweeduizend mensen blijkt dat dit heerlijke gevoel al na drie dagen verdwenen is.

Opnieuw die dagelijkse sleur

Hét grote verschil tussen de vakantieperiode en de periode dat je weer aan het werk of thuis bent, is eigenlijk dat er dan totaal niets moet. Maar zodra we weer aan de slag moeten, komen we opnieuw terecht in een sleur, omdat we onze gebruikelijke routines weer oppikken. Mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren.

Dat vakantiegevoel langer laten duren?

Neem een andere weg naar het werk, ga elders dan gewoonlijk lunchen, of doe nog andere dingen die je normaal niet doet, want dat is tenslotte wat je ook doet als je ergens op vakantie bent. Zo hou je je brein toch nog een klein beetje voor de gek!

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content