Zo vermijd je een opgeblazen gevoel na de maaltijd

Zo vermijd je een opgeblazen gevoel na de maaltijd
Getty Images

Een gezellig moment aan tafel is superfijn, een opgeblazen gevoel achteraf is dat jammer genoeg minder. Het helpt natuurlijk om op je voeding te letten, maar er is nóg een makkelijke manier om dat vervelende gevoel tegen te gaan.

Hup met die beentjes

Dé manier om een opgeblazen gevoel te vermijden? Een wandeling maken vlak na de maaltijd! Zo’n halfuur de beentjes strekken zorgt ervoor dat je verbranding de lucht inschiet, waardoor je spijsvertering vlotter gaat. Lang blijven zitten of een dutje doen nadat je hebt gegeten, is dus een minder goed idee.

Een kilootje minder

En er is nog meer: het is bewezen dat een wandeling na je maaltijd ook voor gewichtsverlies zorgt. Mensen die een tijdlang een halfuurtje gingen wandelen vlak nadat ze gegeten hadden, merkten een duidelijk verschil in hun fitheid én gewicht. Bovendien bleek dat wandelen na de maaltijd een positief effect heeft op de suikerspiegel én op de zuurstof in het bloed. Laat de afwas dus nog maar eventjes staan tot na je wandeling – het is het meer dan waard!

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)