Annie Geeraerts (93) is opnieuw verliefd: “Een zalig gevoel!”

Annie Geeraerts (93) is opnieuw verliefd: "Een zalig gevoel!"

Annie Geeraerts, beter bekend als de bomma uit ‘Familie’, is op haar 93ste opnieuw stapelverliefd. “Ik heb weer vlinders gevoeld. Ik was me er niet van bewust dat dat nog kon.”

Gelukzalige verliefdheid

Op liefde staat geen leeftijd, en daar kan Annie van meespreken. Ze ontmoette haar vriend zo’n twee jaar geleden en vertelt dat ze nu meer van die gelukzalige verliefdheid geniet dan vroeger. “Ik voel me nu anders dan een paar jaar geleden. Ik krijg nog
aandacht, en een vrouw vindt die interesse toch aangenaam. Ik voel dat er iemand is die me aanvaardt en met wie ik nog kan praten.”

Een vriendschap die gegroeid is

Nochtans was ze niet op zoek naar de liefde, in die twaalf jaar sinds de dood van haar man Rene. “Ik wist dat het gedaan was en dat ik alleen voort moest. Niet dat ik me eenzaam voelde, maar ik had mijn leven gehad.”

Tot ze Paul ontmoette. “We zagen elkaar een paar keer op de tram en zeiden goeiedag. Hij vroeg of hij me beter mocht leren kennen, en zo groeide de vriendschap. En ja, hoe slaat zoiets over? Zoals vroeger, hé. Plots word je verliefd. Ik voelde een klik, omdat we dezelfde interesses en gedachten hebben”, vertelt Annie. “Ik ben heel content dat het mij is overkomen, want vroeger was dat taboe op mijn leeftijd. Gelukkig is dat veranderd: nu is het niet meer dan juist. Ik wens het nog veel mensen toe. Maar ga er niet per se naar op zoek, laat het komen zoals het komt in het leven. En als het komt, houd het dan met twee handen vast.”

Een relatie in de puurste vorm

Zo’n liefde op latere leeftijd is niet vanzelfsprekend. “Eerder uitzonderlijk”, vertelt relatiedeskundige Rika Ponnet. “Wie ermee doorgaat, beleeft een relatie in de puurste vorm. Het gaat enkel nog over ik en jij. Niet meer over de carrière, de kinderen of het huis. Niets móét nog. Bovendien hebben we op die leeftijd een authenticiteit opgebouwd en spreken we behoeftes gemakkelijker uit. We zijn niet meer bezig met wat anderen van ons denken of hoe we eruitzien. Van verwachtingen trekken we ons minder aan. Dat is heel aandoenlijk. Hoe gelukkig kunnen mensen zijn?”

verliefd

Bron: Het Nieuwsblad – Beeld: Medialaan

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)