Babynieuws uit ZOO Antwerpen: kleine gorilla geboren!

Babynieuws uit ZOO Antwerpen: kleine gorilla geboren!
ZOO Antwerpen

Het schattigste nieuws van de dag komt ongetwijfeld uit ZOO Antwerpen. In het dierenpark is gorilla Mambele vanmorgen om 7u30 bevallen van een kleintje.

De bevalling verliep vlot en zowel moeder als baby maken het goed. Zilverrug Matadi is de trotse vader. Kleine zus Thandie kijkt nieuwsgierig rond, want voor haar betekent deze halfbroer of -zus een nieuwe speelkameraad.

Rustig wennen

Of het een jongen of een meisje is, dat kunnen de verzorgers nog niet zeggen. “Mambele houdt haar jong de eerste dagen dicht tegen zich aan. We laten moeder en jong de eerste dagen rustig aan elkaar wennen”, legt verzorger Melanie uit. “Kleuter Thandie reageerde nieuwsgierig en wilde bij de baby al eens aan de neus prutsen.”

Gorillafamilie

Het is de tweede keer dat er een westelijke laaglandgorilla geboren wordt in de Mensapenvallei. Op 26 november 2018 schonk gorilla Mayani het leven aan Thandie. Zij is ondertussen al anderhalf. De familie van laaglandgorilla’s telt nu vijf leden: Matadi, Mayani, Mambele, Thandie en de boreling. In hun gorillagroep is ook nog één oostelijke laaglandgorilla aanwezig: Amahoro. Alle dieren waren aanwezig in de Mensapenvallei tijdens de geboorte, want ZOO Antwerpen wil het natuurlijk gedrag van de dieren zoveel mogelijk stimuleren.

Bedreigde diersoort

De geboorte van het kleintje is goed nieuws, want de diersoort is ernstig bedreigd. In 25 jaar tijd is hun populatie in de natuur met zestig procent gedaald door stroperij, jacht en ziektes. Nu leven er minder dan 316.000 dieren van deze mensapensoort en het cijfer blijft helaas elk jaar dalen. De kleine babygorilla is dus meer dan welkom.

Naam met een ‘V’

De naam van de baby is nog niet bekend. Als het geslacht geweten is, kunnen de bezoekers mee over de naam beslissen. “2020 is het jaar van de V, dus de eerste letter kennen we al”, zegt woordvoerder Ilse Segers.

Wil je de baby bezoeken, dan kan dat: ZOO Antwerpen heeft de deuren weer geopend, weliswaar met voorzorgen tegen de verspreiding van het coronavirus. Kijk je alvast even mee naar deze vertederende beelden?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bron en beelden: ZOO Antwerpen

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)