Schattige babygiraf geboren in ZOO Planckendael

Schattige babygiraf geboren in ZOO Planckendael
ZOO Antwerpen

Fantastisch nieuws uit Planckendael: giraf Barbie is op 12 januari bevallen van een prachtige babygiraf! Het meisje kreeg de naam Valeye, als eerbetoon aan haar vader Saleye die afgelopen jaar overleed. Moeder en dochter doen het uitstekend.

Vlotte bevalling

De baby zag afgelopen zondag om 11u06 het levenslicht. De bevalling ging vlot en Barbie toont zich als een voorbeeldige mama. Ze koestert haar kleintje in de warme stal, waar iedereen hen kan bewonderen.

Valeye meet 2 meter, maar is een stuk minder fors dan grote broer Twiga bij zijn geboorte. “Haar hoorntjes liggen nog plat op haar hoofd waardoor het lijkt alsof haar kapsel in een middenstreep ligt. Het is een rustig meisje met sierlijke wimpers als kers op de taart,” vertelt verzorger Jolien.

Achtste baby

Het is voor Barbie haar achtste baby die ze na een draagtijd van ongeveer 15 maanden ter wereld brengt. Mannetjes worden tot 5,5 meter lang, vrouwtjes tot 4,5 meter. Leuk weetje: ze hebben evenveel nekwervels als de mens, maar zijn een pak langer!

Kijk je mee naar Valeye’s eerste stapjes?

Bron en beelden: ZOO Planckendael

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)