ZOO Planckendael verwelkomt eerste ooievaars van dit jaar

ZOO Planckendael verwelkomt eerste ooievaars van dit jaar

Of ze kindjes met zich meebrengen weten we niet, maar de eerste ooievaars zijn na hun overwintering weer neergestreken in Planckendael. Zo komt de grootste ooievaarskolonie van België langzaam maar zeker weer thuis.

Overwintering

Zo’n zes maanden geleden vertrokken de ooievaars naar warmere oorden om er te overwinteren, maar door de zachte temperaturen van de afgelopen wintermaanden komen ze opvallend vroeger terug. De verzorgers telden ondertussen al 10 terugkomers, bovenop de 20 dieren die ervoor kiezen het hele jaar door in Planckendael te verblijven.

Knusse nest

Voor hun terugkeer is alles tiptop geregeld: de nesten worden onderhouden door tuinmannen en de technische dienst, zodat de ooievaars zich weer snel thuis voelen. Dat is belangrijk, aangezien een ooievaar eerst nesttrouw en daarna partnertrouw is.

Wist je dat…

… Planckendael de ooievaar terug naar West-Europa bracht? De oorspronkelijke groep van 6 dieren groeide ondertussen uit tot de grootste kolonie van België. Jaarlijks zijn er dan ook meer dan 100 geboortes. Ondertussen werden al meer dan 1400 ooievaarskuikens geringd in het dierenpark. Hopelijk vertaalt het vrolijk geklepper zich ook dit jaar in een mooi aantal jongen!

Bron en beelden: ZOO Planckendael

Meer dierennieuwtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)