VIDEO: Vijfjarig jongetje danst van blijdschap met nieuw prothesebeen

VIDEO: Vijfjarig jongetje danst van blijdschap met nieuw prothesebeen

Ahmad Rahman, een vijfjarig jongetje uit Afghanistan, kon zijn geluk niet op toen hij zijn nieuwe prothesebeen in ontvangst mocht nemen. Het ventje, dat zwaargewond geraakte toen hij nog maar een baby van 8 maanden was, kan nu opnieuw wandelen én dansen, wat hij ook doet in een video die de wereld rondgaat.

Schrijnende cijfers

Toen hij amper 8 maanden was, raakten Ahmad en zijn zusje Salima zwaargewond tijdens gevechten tussen het Afghaanse leger en de Taliban. Zijn rechterbeen moest onherroepelijk worden geamputeerd.

Ahmad is niet de enige: sinds 1988 heeft het Internationale Rode Kruis al meer dan één miljoen invalide mensen geregistreerd in Afghanistan, als gevolg van de oorlog die al drie decennia woedt. Schrijnend, maar helaas waar: zo’n tiende van hen zijn kinderen.

Nieuw prothesebeen

Ahmad kon zijn geluk niet op toen hij enkele dagen geleden zijn nieuwe prothesebeen mocht ontvangen. Glimlachend van oor tot oor danste hij er de kamer mee rond.  Fysiotherapeut Mulkara Rahimi van het Internationale Rode Kruis in Kaboel maakte er een filmpje van, dat ondertussen al meer dan 1.240.000 keer werd bekeken. Kijk je mee?

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)