Libelle kinderboeken-inzameling: strijd mee tegen kinderarmoede

Voorlezen is heel belangrijk in de ontwikkeling van kinderen, ook van kinderen die in armoede opgroeien. Daarom organiseert Libelle op de Boekenbeurs een kinderboeken-inzameling!

(Voor)lezen is niet voor elk gezin vanzelfsprekend. 1 op de 8 kinderen in Vlaanderen leeft in armoede. Thuis hebben ze niet altijd de kans om te lezen. Maar wist je dat kinderen die al vroeg kennis maken met boeken taalvaardiger zijn, sneller kunnen lezen en beter kunnen rekenen?

Samen in een boek kijken maakt ook de band tussen ouders en kinderen sterker en helpt om kinderen meer zelfvertrouwen te geven.

Kinderboeken in huis maakt dus wel degelijk een verschil. Wil jij kwetsbare gezinnen helpen? Wel, jij kunt hen een nieuw verhaal geven!

‘Iedereen leest’

‘Iedereen leest’, is een organisatie die kinderen aan het lezen wil krijgen. Voor hun project ‘Boekstart’ werken ze samen met Kind en Gezin, om op die manier kinderen, ook uit kwetsbare gezinnen, vanaf zo jong mogelijke leeftijd in contact te brengen met boeken.

Breng daarom jouw leukste gelezen boeken (voor 0 tot 6 jaar) mee naar de Boekenbeurs en zet ze in de Grote Kinderboekenkast op de Libelle-stand.

Zo geef je kinderen die in armoede leven een mooie kans om te groeien en zichzelf te ontwikkelen.

De Boekenbeurs loopt dit jaar van zondag 29 oktober t.e.m. zondag 11 november en van donderdag 9 t.e.m. zondag 12 november. Gesloten: op 6, 7 en 8 november.

Tot op de Boekenbeurs!

Deze inzamelactie is in samenwerking met:

  •  Afbeeldingsresultaat voor netwerk tegen armoede
  • Afbeeldingsresultaat voor kind en gezin
  • Afbeeldingsresultaat voor iedereen leestLees zeker ook:

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)