Getty Images

Dit is hét kerstlied waar je het gelukkigst van wordt

Door Celine Werner

Kersttrui: check! Mariah Carey-plaat: dubbelcheck! Maar als je de kerstsfeer écht een boost wilt geven, doe je dat niet met ‘All I want for Christmas’ of zelfs niet met ‘Jingle Bells’. Want volgens onderzoek worden we het gelukkigst van een ander nummer. Kun jij al raden welk?

Hoe het onderzoek verliep

Musicus en professor Joe Bennett nam eerder de 200 meest beluisterde liedjes die op Spotify werden afgespeeld, tijdens de week van 25 december, onder de loep. Maar liefst 78 nummers waren kerstliedjes. Volgens Benett worden mensen het gelukkigst van songs over de kerstman, Kerstmis, sneeuw en thuiskomen.

En het vrolijkste kerstnummer is …

Het liedje waar je vermoedelijk het gelukkigst van wordt is: ‘Love’s not just for Christmas’. Hoe dat komt? Het woordje ‘kerst’ zou er maar liefst 21 keren in herhaald worden, maar ook een aantal buzzwords als ‘stockings’, ‘misletoes’, en ‘gift wrap’ komen erin voor. Al die nostalgische termen vormen dus hét geheime recept om een lied te maken dat zo goed op je gemoed werkt tijdens de feestperiode.

Dus wat denk je? Luister je (nog eens) mee?

Nog meer kerstkriebels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content