Getty Images

Fout kerstcadeau gekregen? Dit kun je ermee doen

Een antieke lamp gekregen van je bomma? Of een set sokken van je nicht? Foute kerstcadeaus krijg je bijna elkaar jaar en meestal vliegen ze recht de kast in om er nooit meer uit te komen. Maar doe er dit jaar iets mee en biedt ze te koop aan op eBay.

Hoewel we onze familie en vrienden ontzettend dankbaar zijn om voor ons een kerstgeschenk te kopen, toch kan het gebeuren dat het cadeautje niet helemaal in de smaak valt. Maar wat doe je er dan mee? 

Dit kun je doen met een fout kerstcadeau

Kleding, waardebonnen, boeken, decoratie-artikelen, parfum en cosmetica zijn de meest voorkomende foute kerstcadeaus. Het is zonde om zo’n ongewenst cadeautje in de kast te laten verkommeren, daarom enkele tips om er toch nog iets nuttigs mee te doen:

Doorverkopen

De meesten verkopen de spullen via tweedehandssites of -winkels. Zo kunnen ze met de opbrengst iets kopen wat wél van pas komt.

Wegschenken

Er zijn heel wat mensen die jammer genoeg geen kerstcadeautjes kunnen kopen. Laat daarom je goede hart zien en schenk jouw ongewenste cadeau aan een goed doel.

Gebruik het voor iets anders

Misschien kun je het cadeau wel voor iets anders gebruiken. Heb je een groot kussen gekregen? Dat kan eventueel dienen als nieuwe slaapplek voor je huisdier.

Omruilen

Eerlijkheid duurt het langst, dus je kunt ook gewoon toegeven dat je niet zo blij bent met het cadeautje en vragen of je het kunt omruilen in de winkel.

Aan iemand anders cadeau doen

Ken je iemand die wél blij zou zijn met het cadeau? Hou het dan bij en pak het opnieuw in als verjaardagscadeautje.

Organiseer een kledingruil

Hebben jij en je vriendinnen nog andere kleding of spullen die jullie niet meer nodig hebben? Organiseer dan een grote kledingruil en ruil jouw cadeautje voor iets leuks.

Meer tips voor na de feestdagen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content