Kerstboom weg? Zo vul je die lege hoek in huis

Kerstboom weg? Zo vul je die lege hoek in huis
Getty Images

Met wat pijn in het hart nemen we afscheid van onze gezellige vriend, de kerstboom. Een instant sfeermaker: dat is ie wel. Maar weet je wat? Houd het gewoon even gezellig en wissel je spar in voor een van deze sfeervolle deco-ideeën.

Kerstboom maakt plaats voor…

1Plantenparadijs

Vetplanten, hangplanten, luchtplanten en zelfs valse planten: ook dit jaar wordt je woning een gezellige en zuurstofrijke omgeving. Haal een mix & match aan groen in huis of geef je planten een vrolijke upgrade met nieuwe potten in verschillende formaten en tinten. Nog wat leuke decoratieve items ernaast, en je vergeten hoekje in huis oogt eens zo mooi. Helemaal lenteproof al, toch?

Beeld: © Bloomingville via Pinterest

2Mooie opbergers

We starten het nieuwe jaar graag met een schone lei én een opgeruimd huis. Een mand die zowel als opberger als bijzettafel fungeert, is helemaal hip en trendy. Een rieten, kleurrijk of robuust exemplaar bergt niet alleen je overbodige spulletjes op een subtiele manier op, ze mag ook gezien worden! Manden in verschillende formaten en texturen voor een speels plaatje.

Beeld: © Domino via Pinterest

3Trendy hoekje

2020 wordt hét jaar waarin je meer aan jezelf denkt, en dat begint met een eigen plekje in huis bijvoorbeeld. Bevestig enkele houten schappen aan de muur en plaats er je lievelingsboeken, souvenirs of andere leuke hebbedingen op. Nog een leuk poefje of zetel erbij, en je gezellig ingericht toevluchtsoord is zo gefikst!

Beeld: © The Glitter Guide via Pinterest

4Ladder of kast?

Een trouwe compagnon in huis, zo’n ladder. Maar je kunt het evengoed gebruiken als blikvanger in huis. Plaats bijvoorbeeld een ladder in het vergeten hoekje en leg er mooie plaids. Of ga creatief aan de slag en hang er verschillende woonaccessoires zoals fotolijstjes, hangplantjes en lichtjes aan. Het past werkelijk in élk interieur, van industrieel tot landelijk. Ga je voor een metalen vintage exemplaar of val je eerder voor een ladder in een vrolijk kleurtje?

Bron: © Blogloving via Pinterest

Handige tips voor na de feestdagen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)