6 goede doelen om te steunen en deze kerst je hart te tonen

6 goede doelen om te steunen en deze kerst je hart te tonen
Getty Images

Het was voor iedereen een bijzonder moeilijk jaar. Maar misschien mocht je al meermaals beide pollekes kussen omdat je in goede gezondheid verkeert, omringd bent door liefdevolle vrienden en familie of ook dit jaar weer een heleboel leuke kerstcadeautjes onder de boom kunt leggen. Helaas is dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Toon deze kerst je hart en steun een van deze goede doelen.

Kerstcadeautjes voor kansarme kinderen

Eén kind op vijf leeft in België in armoede. En dat vinden wij een schokkend hoog aantal. Omdat zij geen cadeautje(s) onder de kerstboom zullen vinden, lanceerde Frances Lefebure en het team van ‘Make Belgium Great Again’ samen met het Kinderarmoedefonds de actie ‘Make 2020 Great Again‘. Met de actie roepen ze op om ook kansarme kindjes deze kerst een cadeautje te schenken.

Hoe? Via de website van ‘Make Belgium Great Again’ kun jij een leuk cadeautje kiezen uit één van de vijf categorieën waarvan bewezen is dat ze kinderen én blij maken én stimuleren in hun ontwikkeling. Zo kun je bijvoorbeeld voor een uitstapje, sportgerief, boeken of (baby)speelgoed kiezen die een waarde hebben van 10, 25 of 40 euro. Extra leuk: een gift van 40 euro is voor 60 procent fiscaal aftrekbaar, en dus interessanter dan een cadeautje van 25 euro bijvoorbeeld. Feest!

Feestmaaltijd bij een buurtrestaurant

Laat je deze kerst culinair verwennen door een (lekkere en betaalbare!) feestmaaltijd te bestellen bij een van de deelnemende buurtrestaurants van Buurt Op Je Bord. Van de absolute kerstklassieker gebraden kalkoen over een vegetarische pastaschotel tot vidé met frietjes of kroketjes, je kunt het allemaal bestellen en afhalen bij één van de deelnemende buurtrestaurants. Op die manier steun je de sociale tewerkstelling en krijgen mensen die, om welke reden dan ook, weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt, een zinvolle job, begeleiding en een toekomstperspectief.

Adopteer een eendje in de strijd tegen borstkanker

Nu zondag, 13 december, zullen 20.000 roze eendjes op een geheime locatie in België verzamelen voor de allereerste Pink Duck Race in Europa. De race is een initiatief van Think Pink om op een ludieke manier aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker. Wil jij bijdragen aan een betere zorg voor borstkankerpatiënten? Voor slechts 5 euro kan iedereen die wil op de website van Think Pink een eendje adopteren. Symbolisch dan toch, want na de race worden alle eendjes uit het water gevist en klaargestoomd voor een nieuwe ontmoeting volgend jaar. Het eendje dat het eerst over de finish komt, wint een exclusief juweel in goud, bezet met diamanten, ter waarde van 5.000 euro. Ook de negen volgende eendjes winnen elk een unieke prijs.

Gratis postkaartjes versturen

Heb jij nog geen kerstkaartjes verstuurd? Speciaal voor CREATON, producten van dakpannen, ontwierp de gerenommeerde Belgische illustrator Tom Schamp drie leuke postkaartjes om gratis te versturen. Toon dus je liefde aan vrienden en familie die je nu even niet onder je eigen dak kunt verwelkomen, en steun daarmee ook meteen zij die geen onderdak hebben, want per verstuurd kaartje doneert CREATON zelf 1 euro aan Straatverplegers vzw. Leuk weetje: Tom Schamp mocht deze maand ook de legendarische Galeries Lafayette in Parijs in een nieuw jasje steken!

Sokken voor meer ademruimte

Mucoviscidose is een ongeneeslijke en erfelijke aandoening die helaas nog veel te veel mensen treft. Geef hen de kans op een beter leven door voor slechts 10 euro een paar vrolijke sokken onder de kerstboom te leggen. De variant voor volwassenen is helaas (of eigenlijk niet zo helaas) al uitverkocht, maar de muco socks voor kinderen zijn nog steeds te koop. Wedden dat alle neefjes en nichtjes ontzettend blij gaan zijn als ze via FaceTime hun matching sokken kunnen tonen?

Eén miljoen tegels

Het is een vaststaand feit dat mensen met een (verstandelijke) beperking door aan sport te doen nieuwe mogelijkheden en vaardigheden ontdekken, maar ook sportplezier en succes ervaren. Om Special Olympics-atleten te laten sporten op unified sportterreinen bouwt België in heel het land Special Olympics Courts of Dreams. En jij kunt meebouwen door een (of meerdere) tegel(s) te doneren. Een tegel kost 6,5 euro en kunt je doneren via de website One Million Tiles For One Million Smiles.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)