5x goede doelen om te steunen en deze kerst je hart te tonen

5x goede doelen om te steunen en deze kerst je hart te tonen
Getty Images

Het was voor iedereen een bijzonder moeilijk jaar. Maar misschien mocht je al meermaals beide pollekes kussen omdat je in goede gezondheid verkeert, omringd bent door liefdevolle vrienden en familie of ook dit jaar weer een heleboel leuke kerstcadeautjes onder de boom kunt leggen. Helaas is dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Toon deze kerst je hart en steun een van deze goede doelen.

Feestmaaltijd bij een buurtrestaurant

Laat je deze kerst culinair verwennen door een (lekkere en betaalbare!) feestmaaltijd te bestellen bij een van de deelnemende buurtrestaurants van Buurt Op Je Bord. Van de absolute kerstklassieker gebraden kalkoen over een vegetarische pastaschotel tot vidé met frietjes of kroketjes, je kunt het allemaal bestellen en afhalen bij één van de deelnemende buurtrestaurants. Op die manier steun je de sociale tewerkstelling en krijgen mensen die, om welke reden dan ook, weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt, een zinvolle job, begeleiding en een toekomstperspectief.

Gratis postkaartjes versturen

Het zit nog vers in ons geheugen: de hevige regenbuien die heel België en Nederland hebben overspoeld. Duizenden werden geëvacueerd en nog meer getroffenen verloren al hun bezittingen. Met de eindejaarsactie van CREATON TERREAL Benelux steun jij de slachtoffers van de overstromingen, waaronder velen het dak boven hun hoofd hebben verloren. Kies je kaartje online en vul gratis je wens in. Tussen kerstmis en nieuwjaar zal je fysieke postkaart bij je vriend, vriendin, oma, opa of andere geliefde in de brievenbus vallen. Een warme boodschap voor een warm nest, want per verzonden kaartje doneert CREATON TERREAL Benelux €1 aan Rode Kruis ten voordele van de reddingswerken in Wallonië.

Sokken voor meer ademruimte

Mucoviscidose is een ongeneeslijke en erfelijke aandoening die helaas nog veel te veel mensen treft. Geef hen de kans op een beter leven door voor slechts 10 euro een paar vrolijke sokken onder de kerstboom te leggen. De variant voor volwassenen is helaas (of eigenlijk niet zo helaas) al uitverkocht, maar de muco socks voor kinderen zijn nog steeds te koop. Wedden dat alle neefjes en nichtjes ontzettend blij gaan zijn als ze via FaceTime hun matching sokken kunnen tonen?

Eén miljoen tegels

Het is een vaststaand feit dat mensen met een (verstandelijke) beperking door aan sport te doen nieuwe mogelijkheden en vaardigheden ontdekken, maar ook sportplezier en succes ervaren. Om Special Olympics-atleten te laten sporten op unified sportterreinen bouwt België in heel het land Special Olympics Courts of Dreams. En jij kunt meebouwen door een (of meerdere) tegel(s) te doneren. Een tegel kost 6,5 euro en kunt je doneren via de website One Million Tiles For One Million Smiles.

Steun de Voedselbanken

Nog tot en met 28 december kun je jouw steentje bijdragen aan de Voedselbanken door te winkelen bij Delhaize. Koop bijvoorbeeld een van de verse groentesoepen, waarvan 1 euro naar de Voedselbanken gaat, of schenk iemand een warme maaltijd. Hiervoor scan je deze waardebon t.w.v. 3 euro, 6 euro of 9 euro, goed voor 1, 2 of 3 maaltijden.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)